Mikró sütőbe milyen alternatívát használtok átlátszó lyukacsos fedő helyett?
Őszintén, nincs és nem szeretnék erre plusz pénzt költeni, mert kipróbáltam egy műanyag gyümölcs szűrő-csepegtetőt, ami szép gömb alakú és nagyon jól működött, szépen "párás" lett a belseje, szóval tényleg jól ott tartotta a hőt és gyorsabban fel is melegedett az étel, meg a lyukak sem engedték át a szétfröccsenő dolgokat.
Egyik kérdésem, hogy ez különben mennyire káros, hogy az ételem felett egy műanyagon át jön a meleg?
Másik, hogy van tippetek, hogy még milyen egyéb konyhai lyukacsos eszköz lenne jó erre,ami egyébként is jelen van a konyhában?
Ez nekem is érdekes kérdés, mert lassan 20 éve vezetek hàztartàst, de ilyen gondjaim még nem voltak.
Tànyért, vagy a műanyaghoz tartozó tetejét ràrakod és kész.
Minek neked lyukacsos izé?
Mert kereskedelmi forgalomban olyat lehet venni, mindenhol még az IKEA-ban, ahol tervezők ülnek. Én azt hittem kötelező rá valamilyen lyuk, soknak az oldalán van körben. Azt hittem különben felrobban, és azt sem tudtam, hogy a folpack nem olvad el, mert különben minden fóliát és zacskót tiltanak, mert elolvadhat.
A mikrózható ételtároló dobozokon is mindig van kinyitós kis ajtó, hogy ki kell nyitni a mikróban.
Köszönöm a tapasztalatotokat, még jó, hogy érdeklődtem tőletek.
" hogy a folpack nem olvad el,"
Hááát... legalábbis nagyon sok kell hozzá! Addigra a kaja is megég.
Meg ha kicsit megolvad, akkor mi van?
Ne úgy képzeld el, hogy beleolvad a kajába. Semmi nem történik. Ha túlhevül (nem fog!!!) akkor kilyukad, ott még keményebb is lesz, de az ételre nincs befolyással.
Napi 100 edényt folpackozok le.
Felrobbanhat?
Dehogy robban.
Ha minden nyavalyàt megvennénk amit reklàmoznak, el se férne az ember a sajàt hàzàban.
Én tànyéron is szoktam melegíteni.
Pl ha csak a lànyom eszik mert pocsék volt az ebéd a suliban, mikor hazaér, akkor szedek neki egy tànyérba, be a mikróba.
Eddig még nem robbantottam fel a hàzat:)
Igen, fedő ügyben írtam, mert a mikró belseje számomra teli van "elérhetetlen" helyekkel és nehéz takarítani, vegyszert meg nem szívesen használok benne, hogy igazán leöblíteni se tudom.
A folpack esetén egyedül a környezettudatosság miatt nem gondolkodtam még soha, mert alap esetben ezért nincs is otthon, hanem más dolgokkal oldom meg az ételek letakarását. Meg sose találom az elejét,hogy kitekerjem de különben az ollóm sem viszi,amikor volt :D
Talán veszek egy másik nagyobb gyümölcs csepegtetőt, vagy egy műanyag liszt szitát, és akkor az alá minden tányér befér, meg ezeket másra is tudom használni nap mint nap.
Igen, de koràbban írtam, hogy sima műanyagnak a hozzà tartozó tetejét rakom rà, vagy egy tànyért.
De mikor egy 9 éves gyereknek való adagot kell csak melegíteni, azért ad egy, hogy az egész tàlnyi kajàt nem melegítem, egy műanyagot meg két kanàl miatt nem kenek össze, egyszerűbb simàn tànyéron.
Én tartok itthon mondjuk folpackot is, alufóliàt is, valamibe szoktam csomagolni, le szoktam takarni a kajàkat, mert a hűtőbe làbast/fazekat nem tartok, mindent àtszedek üvegtàlakba, és az enyéimnek nincs teteje.
Ésszel kell használni a mikrót.
Ha nagyon hideg, vagy nagy térfogatú kaját melegítesz, vissza kell venni a teljesítményét, így nem fröcsög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!