Mennyi folyadékot kell rakni a csirkemellhez?
Sütőben szeretnék megsütni 1 kg csirkemellet, kb. fél cm-es szeletekre vágva és egyik ismerősöm mondta még régebben, hogy ő amikor sütőben süti a csirkemellet, mindig önt mellé valamennyi vizet és lefedi alufóliával a tepsit, hogy a vízgőzben picit meg is párolódjanak és így omlósabb lesz. Ennyi csirkemellhez mennyi folyadék kell?
És még azon gondolkodtam, hogy a hússzeleteket ilyen bolti fűszerkeverékkel megszórva sütném meg és ha esetleg a vízbe is kevernék ugyanebből a fűszerkeverékből, az változtatna bármit is a végeredményen?
Ja és még annyi, hogy közvetlenül a hússzeletekre kell önteni a folyadékot, vagy rá kell őket fektetni valami rácsra vagy ilyesmire és csak alattuk lehet a víz? Vagy az mindegy?
Bocsi, ha nagyon retardált dolgokat kérdezek, de még nem vagyok otthon a konyhában és szeretném, ha a lehető legjobban sikerülne :D
Ebböl így fürészpor lesz csak!
A csirkemellet egyszerüen füszerezd be (víz nélkül!), és serpenyöben, kevés zsiradékon süsd át minden oldalról eerös lángon, amíg szine lesz - és már kész is! KB 10 perc az egész! Így lesz puha, omlós, ha tovább sütöd/fözöd, akkor kiszárad és cipötalp lesz belöle!
Ez alapján kell zacsiban
1. Miért lenne fűrészpor?...Meg amúgy hol írtam egyáltalán, hogy mennyi ideig sütöm?...5 percig szoktam sütni a szeletek mindkét oldalát és nem égnek meg.
3. Azért sütöm sütőben, mert így egyrészt nem olajozom össze a tűzhelyet, másrészt fogyókúrázok és próbálok minél kevesebb zsiradékot használni. Ha serpenyőben sütném és nem akarnám, hogy össze-vissza csapkodjon meg pukkanjon az olaj, többet kéne használnom, míg ha sütőben sütöm, csak épp hogy megkenem picit a szeletek tetejét és annyi. Vagyis amúgy lehet, más ki tudja sütni kb. 3 csepp olajjal is a csirkemellszeleteket, csak én vagyok ilyen béna, hogy még ha ennyit öntök a serpenyőbe, akkor is úgy csapkod, hogy már attól félek, mindjárt felrobban az egész konyha, de mint mondtam, nem szoktam sokat főzni :D
Egyébként köszi a válaszokat, majd kipróbálom sütőzacskóval ^^
Fogyókúra idején nem kell ennyire lecsökkenteni a zsírbevitelt, vagy reggelire és vacsorára olyan sok zsírt fogyasztasz? Nem kötekedni akartam, de én is fogyózom már október óta (-10 kg eddig) és én olyan egy evőkanálnyi kókuszolajjal készítem ebédre a csirkét. Először az olajon kicsit megpirul a külseje, majd kb. 3 evőkanál vízzel és fedővel sütöm tovább, így meg is puhul. A kókuszolaj nekem egyáltalán nem fröcsög, és nincs is semmi szaga (az étolajnak lenne).
Sütőben nem tudom mennyi víz kell, de én is a sütőzacsit ajánlanám
Senki?
Pár mm víz kell csak alá, nem kell ráönteni a húsra. Csirkecombot szoktam így csinálni. A vízbe nem kell fűszer, és a húsok alá se kell rács, nem árt nekik az a pici víz.
40 perc után vedd le a fóliát, és még süsd 10 percig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!