Tudnátok olyan kipróbáltan működő egyszerű kevert tészta receptet, vagy technológiát mondani, amivel egyenletesen nő a tészta térfogata?
Eddig kb 10-15 receptet próbáltam ki, sikertelenül. Akár szögletes, akár kerek formában, ezeknek a tésztáknak a közepe minden esetben 2-szer annyira dagad meg, mint a széle. Úgy tippelem, ez a kevert tészták sajátossága.
Ha esetleg valakinek sikerült már olyan tésztát készítenie, aminek sütés után egyenes a teteje, örömmel venném, ha megosztaná. :)
Ez nem a tészta miatt van, hanem azért, mert a sütöforma széléhez tapad a tészta, ezért ott kevésbé tud feljönni.
A megoldás az lehet, hogy a nyers tésztát a szélefelé marasra kened, ez sütés közben kiegyenlítödik és kevésbé lesz eltérö a közepe meg a széle.
Szia,
Saját fejlesztésű receptem van.
4 tojássárgája 25 deka porcukor, 25 deka olvasztott margarin, 25 deka liszt, 6 gramm sütőpir, ezeket összekeverem szokásosan (sárgáját habosra kis cukorral, bele a többi cukor, margarin, végén a liszt kisebb adagokban) utána 4 tojásfehérjét felverek és óvatosan hozzá keverem. Sütőpapíros tepsit használok, ebben elkenem a masszát egyenletesen. (lehet bele meggyet, barackot, csokidarabot, bármit tenni is)
180 fokos légkeveréses sütőbe teszem, majd 2 perc után leveszem a hőfokot 150 fokra. Összesen kb 25 perc kell neki.
Köszi szépen! Az oldalra felkenést kipróbálom.
Piskótából tudok egyeneset sütni, a kevert tésztával van gond.
Ha valamivel biztos nincs probléma, akkor az a sütő.
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!