Megmaradt sok lehámozott céklám (tönkrement a gyümölcsprés), mit kezdhetnék vele?
Könnyű receptek kellenének, mert még nem vagyok nagy konyhatündér.
Köszönöm :)
- Meg is főzheted salátának, sültek mellé tökéletes. Receptet a net-en kismilliót találsz
- Felszeled, mint a szalma krumplit, és serpenyős vegyes zöldségek közé is tökéletes
Én imádom a céklát apró kockákra vágva szójaszószban, rozmaring, kakukkfű, bors. Magában eszem nyersen.
Sütve sütőben répával, édesburgonyával is nagyon jó, só-bors, zöldfűszerek olívaolaj kell rá.
Juhtúróval töltött cékla
Hozzávalók személyenként
2-3 aprócska vagy 1-2 nagyobb gömbölyű cékla
Céklánként 1-2 diónyi Brinza (juhtúró)
Friss kakukkfű és görög joghurt a tálaláshoz
Só
A mártáshoz
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
150 ml görög joghurt
Elkészítés:
A megtisztított céklákat sós vízben megfőzöm.
Talpat vágok az aljára, a tetején karalábévájóval üreget készítek, amit megtöltök juhtúróval.
Forró sütőben addig sütöm , amíg a túró elolvad és kicsit megpirul.
Közben elkészítem a mártást.
Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, átmelegítem benne a céklából leeső és kivájt darabokat, beleöntöm a joghurtot, sózom. Botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor a céklát megszórom kevés friss kakukkfűvel, a forró cékla mártással és hideg joghurttal kínálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!