Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megmaradt sok lehámozott...

Megmaradt sok lehámozott céklám (tönkrement a gyümölcsprés), mit kezdhetnék vele?

Figyelt kérdés

Könnyű receptek kellenének, mert még nem vagyok nagy konyhatündér.

Köszönöm :)


2018. nov. 11. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
2018. nov. 11. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Szeleteld fel, szórj rá köménymagot, öntsd le hagyományos salátalével. Adhatsz hozzá reszelt tormát, bármelyik élelmiszerboltban kapható, csak ne a tejszíneset vegyed. De anélkül is jó.
2018. nov. 11. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

- Meg is főzheted salátának, sültek mellé tökéletes. Receptet a net-en kismilliót találsz

- Felszeled, mint a szalma krumplit, és serpenyős vegyes zöldségek közé is tökéletes

2018. nov. 11. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a céklát apró kockákra vágva szójaszószban, rozmaring, kakukkfű, bors. Magában eszem nyersen.

Sütve sütőben répával, édesburgonyával is nagyon jó, só-bors, zöldfűszerek olívaolaj kell rá.

2018. nov. 11. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
#2-es vagyok. Ha nyers a cékla, előbb főzd meg és utána szeleteld fel.
2018. nov. 11. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Csináld meg ecetes salátának, és adagokban fagyaszd le.
2018. nov. 11. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez a kedvenc cékla receptem.

A cékla sülve egy egészen különleges finomság.

[link]

2018. nov. 11. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Juhtúróval töltött cékla


Hozzávalók személyenként

2-3 aprócska vagy 1-2 nagyobb gömbölyű cékla

Céklánként 1-2 diónyi Brinza (juhtúró)

Friss kakukkfű és görög joghurt a tálaláshoz

A mártáshoz

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olívaolaj

150 ml görög joghurt


Elkészítés:

A megtisztított céklákat sós vízben megfőzöm.

Talpat vágok az aljára, a tetején karalábévájóval üreget készítek, amit megtöltök juhtúróval.

Forró sütőben addig sütöm , amíg a túró elolvad és kicsit megpirul.

Közben elkészítem a mártást.

Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, átmelegítem benne a céklából leeső és kivájt darabokat, beleöntöm a joghurtot, sózom. Botmixerrel pépesítem.

Tálaláskor a céklát megszórom kevés friss kakukkfűvel, a forró cékla mártással és hideg joghurttal kínálom.

2018. nov. 11. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!