Hogy oldjátok meg a mennyiségeket, ha kevesen vagytok?
Nálunk sok minden a fagyóban köt ki. Pl a zsemlék, kiflik, pogácsák. De volt, hogy lefeleztem a hozzávalók mennyiségét sütéskor, de így is marad mindig.
Mi ketten vagyunk.
Nekem ellentétes problémám van inkább, 2 emberre azonnal elfogy szinte minden, szálkásításkor is.
Az ember kalóriaigénye nagy, mi pedig rendesen eszünk mindenből, ami épp van, annak pedig örülünk, ha marad és napokig ehetjük :). Aki minden kis étkezésére mást akar enni, az már egy speciális eset számomra.
Ha valami extrém tömény ételről lenne szó, akkor egyszerűen kisebb adagot készítenék. Sütiből is lehet kisebb tepsivel sütni...
A péksüti egyszerű, nagyanyáink is egy hétre sütötték a jó kenyeret, eláll. A fagyasztóba is rakok el belőle, igaz, én inkább azért, hogy máskorra is legyen s ne egyem fel mind. Néha megtörténik, hogy nem fogy el az étel (mert pl. csak egyikünk eszi és az is csak napi egyszer képes rá, mert puffasztja), akkor a fagyasztó igencsak jó szolgálatot tesz. Persze ez akármilyen sütihez nem jó, de a péksütikhez és sok főtt ételhez remek.
Én mindenböl lefagyasztom a maradékokot/fölösleget, süteményekböl is. (Nálunk két személyes háztartás van, de csak egy ember fogyaszt édességeket)
Nagy elönye, hogy ha megkívánja a párom, akkor kb fél óra és ott van a süti, kb. ennyi idö, mire kolvad. De csak akkor jó, ha magától olvad fel, melegíteni nem igazán jó, kivéve a pogácsa vagy hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!