Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék zserbót sütni, még...

Szeretnék zserbót sütni, még soha nem próbáltam. Sok helyen ettem már, de sehol nem volt az igazi. Hogyan lehet jó puha tésztájú zserbót sütni?

Figyelt kérdés
2008. nov. 2. 18:18
 1/5 anonim válasza:
97%
Én most irok neked egy receptet:50DKG lisztet elmorzsolsz 20dkg zsiral 1 sütöporral 2 tojássárgájával 2 kanál cukoral és tejfelel összegyurod három részre osztod és kisodrod.Az elsö lapot a tepsibe rakod és megtöltöd a következövel.30dkg diót össze keversz 30dkg kristálycukoral .Az elsö lapot megkened baracklekváral és rászorod a diós cukor felét majd kisodrod akövetkezö lapot és rá rakod a diós töltelékre majd meg ismétled az elözö müveletet baracklekvár és a cukros dió majd a harmadik lapot is ki sodrod és a dióscukora teszed a tejét én vilával megszoktam szurkálni majd forro sütöbe teszed és meg sütöd.Tejére 16dkg porcukor 2kanál lobogo forro viz és két kanál kakaópor ezt jol össze kevered és a kisült tésztára öntöd.Én a gáz tepsibe szoktam késziteni.Jo munkát és jo étvágyat hozzá.Ha nem erre gondoltál akkor van másik recept is.Nekünk bejön.U.IRAT a lekvárt ne sajnáld.
2008. nov. 2. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő (vagy 1 cs.szárított), 3 kanál tejföl, 2 tojás sárgája, csipet só, 2dl tej.

Tejet megmelegítem, bele teszem a cukort, s az élesztőt, s megvárom míg felfut. Addig egy nagy tálban a lisztet elmorzsolom a vajjal, majd mehet bele a tejföllel elkavart tojás sárgája, s a felfuttatot tejes élesztő, s csipet só. Ezt jól összegyúrom, dagasztom, hogy elváljon a táltól, majd hagyom pihenni egy órát letakarva, had dagadjon. Utánna négy részre osztom, kinyujtom, s lerakom a kiolajozott tepsibe laponként, amiket lekvárral kenek meg, s cukros dióval szórok meg. Tetejét villával megszurkálom, a tepsibe hagyom pihenni még 10 percet míg a sütő melegszik, s közepes lángons arany barnára sütöm. Majd ha megsült kihűlt, csokimázzal vonom be. Nekem puha szokott lenni a tésztája, mint a kalácsnak.

2008. nov. 2. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2dkg élesztő langyos tejben 1kiskanál cokorral felfuttatunk.35dkg lisztet 20dkg Rámá-val elmorzsolunk hozzáadjuk a megkelt élesztőt,5dkg cukrot,1tojást és jól összedolgozzuk.A tésztát 3 részre osztjuk.Az 1-ső lapot kikent,lisztezett tepsibe rakjuk és megkenjük barack lekvárral,megszórjuk porcukorral kevert darált dióval,rárakjuk a másik lapot és ugyanígy megkenjük.A 3-dik lappal lefedjük és megszúrkáljuk a tésztát.Kb 1 órát kelesztjük és forró sütőben megsütjük.Ha kész csokival bevonjuk.Én házi csokimázt szoktam rá tenni.Csokimáz:4kanál cukor,2kanál víz,10dkg vaj,kakaó annyi hogy sűrű legyen.A cukrot a vízzel összefőzöm majd a vajat és a kakaót is belekeverem.
2008. nov. 25. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
hogy sikerult eddig
2009. jan. 29. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
Én fele zsírral fele rama vajjal gyúrom. Ha linzert sütök akkor meg csak zsírral. szerintem attól omlik, puha...
2009. aug. 15. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!