Szeretnék zserbót sütni, még soha nem próbáltam. Sok helyen ettem már, de sehol nem volt az igazi. Hogyan lehet jó puha tésztájú zserbót sütni?
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő (vagy 1 cs.szárított), 3 kanál tejföl, 2 tojás sárgája, csipet só, 2dl tej.
Tejet megmelegítem, bele teszem a cukort, s az élesztőt, s megvárom míg felfut. Addig egy nagy tálban a lisztet elmorzsolom a vajjal, majd mehet bele a tejföllel elkavart tojás sárgája, s a felfuttatot tejes élesztő, s csipet só. Ezt jól összegyúrom, dagasztom, hogy elváljon a táltól, majd hagyom pihenni egy órát letakarva, had dagadjon. Utánna négy részre osztom, kinyujtom, s lerakom a kiolajozott tepsibe laponként, amiket lekvárral kenek meg, s cukros dióval szórok meg. Tetejét villával megszurkálom, a tepsibe hagyom pihenni még 10 percet míg a sütő melegszik, s közepes lángons arany barnára sütöm. Majd ha megsült kihűlt, csokimázzal vonom be. Nekem puha szokott lenni a tésztája, mint a kalácsnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!