Milyen extraolcsó, "túlélő" ételeket tudtok a kenyéren és tojáson kívül?
Azt írtad, hogy hetek óta kenyeret és tojást eszel, ami már unalmas.
Írnak itt egy csomó jó ötletet, te meg azt írod, hogy az drága. Főleg a palacsinta. Hát az minden, csak nem drága.
Utoljára azt írod, hogy kenyérre még van. Hát bakker, akkor mi a kérdés? Ezek után a válaszom: kenyér, meg tojás.
Vegyel egy kis adag majat, susd meg. Edd meg kenyerrel. Vagy ha van vmilyen zoldseged, rizst fozzel ez is olcso. Vagy vegyel egy somag tesztat fozd ki es edd azzal amit otthon talalsz: grizes tesztanak vagy egy kis tejfollel vagy lekvarral vagy makkal vagy kruplis tesztanak vagy barmilyennek, ami van otthon.
Ha kenyered meg tojasod van, es van esetleg olaj vagy zsir akkor bunadaskenyeret is suthetsz.
Ha megirod milyen alapanyag all rendelkezesedre tudunk segitenim vagy a kenyerte szant penzbol vehetsz mast esetleg, ami szinten olcso.
Én is a hüvelyeseket tudom mondani (sárgaborsó, 360 ft egy kiló és napokig jóllakhatsz vele, kenyérrel és tojással is jó) és igenis a palacsinta jó ötlet, olcsó alapanyagokból van (kivéve a tojást, de az is megéri az árát, amúgyis eszed és a tipikus palacsintában nincs sok). Tej nem kell a palacsintába, bár valami töltelék nem árt, de az akármi lehet, akár sült káposzta is, ami igazán olcsó.
A kenyér annyira nem is olcsó, ha veszed, én magam sütöm (amit ellensúlyozok kicsit drágább lisztekkel, de így lesz finom és jó :)), de ott van a rizs is, 230 ft 3500 kcal...
Valami zsiradék is kell, szezonális zöldségek... S akkor lehet sült zöldséges rizsed, tojással vagy anélkül, az remek.
A kenyérsütésre visszatérve, annak nagy előnye, hogy változatos kenyereid lehetnek... Én ma erősen tojásos kenyeret sütök (máskor csak kicsit az), sajttal, sült káposztával és hagymával töltve. A sajt persze drága, bár nekem kevés kell bele. Különféle zöldségekkel pogácsát is süthet az ember, olcsó és finom étel az is, főleg csak tojás és liszt kell bele (s még valami zöldség, más típust nem szoktam), én még a zsiradékot is alacsonyan tartom, drága vaj pedig a közelébe se megy, csóró vagyok én is és amúgyis felesleges számomra, így is alig hagyom abba az evését.
De galuskákat is lehet enni s még annyi mindent.
Sárgaborsó, fél kg 190 ft.
Cukkini 99 ft/kg
Paradicsom 299/kg
Paprika 320/kg
Hagyma 200/kg
Mirelit zöldborsó 300/kg
Lencse 250/fél kg
Babételek
Mennyi időt kell kihúznod és mennyi pénzből?
Tök jó ételeket írtok, ezért írtam a kedves kérdezőnek, hogy akkor maradjon a kenyér,meg a tojás, mert neki a krumpliból sok kell és az is drága. Hát nem drágább, mint a tojás, meg a kenyér. Cseppet felhúztam magam, mert neki semmi nem jó.
"Hetek óta csak azt eszem,már nem jó, kipróbálnék valami mást."
Kérdező, nem akarok a kákán is csomót keresni, de ha hetekkel ezelőtt sokkal több pénzed volt, miért nem akkor kreatívoskodtál? Se a tojás, se a kenyér nem olcsó. De elhiszem, hogy meguntad. Akkor kellett volna körülnézni a boltban, piacon, itt-ott és máris változatosabb lett volna az étrended.
Amiket utánam írtak, tényleg jó ételek és olcsók.
#16: A többiben egyetértünk, de a krumpli azért más. Az drága, illetve kalóriaszegény, szóval túl kevés kalóriát ad ugyanannyi pénzért. 800 kcal krumpli vagy 3500 kcal rizs, csórón nekem nem nehéz a választás, igaz, engem egyik sem laktat jól, ezért kell a tojás és a fehérjedúsabb zöldségek.
A tojás nem olcsó, de tápanyagdús. Fehérjét nehéz olcsón szerezni, nem lehet minden sárgaborsó (amit én nem szeretek, de éhezve nem válogatnék, persze).
Már írtam párszor ide neked. Ha kenyér és tojás helyett akarod kipróbálni a cukkínit, akkor ne! Abban aztán tényleg semmi tápanyag nincs. Vagy legalábbis kevés. Akkor inkább a krumpli.
De kedvedre válogathatsz, mert írtak sokfélét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!