Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütöttetek már tortát? Hogy...

Sütöttetek már tortát? Hogy sikerült elsőre?

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen sütöttem először anyáék házassági évfordulójára. Sima piskótatészta csokikrémmel. Külsőre elég érdekes lett, de finom volt :)
2010. jún. 19. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:
14 évesen sütöttem elöször . beleöntöttem egy formába a tésztát amibe elözöleg sütöpapirt tettem. aztán réjöttem hogy tul nagy a forma és átöntöttem egy kisebbe, csak elfelejtettem hogy a sütöpapir s ott van. Egyébként jol nézett ki és finom is volt, Csak sokáig tartott amig a vendégeim kiszedegették a sütöppapir darabokat a tésztábol, :)
2010. jún. 19. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:

10-én sütöttem oroszkrémet anyukámnak. Nagyon paráztam, mert ez a kedvence és nagyon kritikus.

Hát néhányszor majdnem elsírtam magam:

- a piskóta nem jött föl (utána mondták, hogy ja, be kellett volna támasztani a sütő ajtaját, mert már nem zár jól), öt részre kellett volna vágni, kettőre sikerült

- a vaníliás tejizé odakapott

- otthon döbbentem rá, hogy 15g zselatin helyett csak 10g-t vettem

- a krémbe való tejszínhabot nem sikerült felverni (utána mondta nagymamám, hogy le kell hűteni előtte, így a második adag már tűrhető lett)

- nem tudtam, hogy a tejszínhabba is kell valami fixáló

- végül a krém szabályosan folyt

A szakácskönyv azt írta, hogy a tortaformában kell megtölteni, így arra gondoltam, ha más nem, kiskanállal megesszük.

- töltésnél a piskótát alaposan meglocsoltam rummal (mint kiderült, csak pár cseppet kellett volna rá fröcskölni)

- egy réteget babapiskótával kipótoltam, de sajnos elkezdett úszni a krém tetején, a fölülre szórt kandírozott citrom meg lesüllyedt

- a végén felhúztam magam, és a legfelső lapra egyszerűen ráöntöttem az egész maradék krémet, úszott az egész, és marékszám tettem bele mazsolát meg kandírozottizét.

Folyt az egész, alig bírta a tortaforma. Anyukámnak eddigre már leesett, hogy mit csinálok, szóval külön rossz volt, hogy számított rá, hogy megsütöm neki a kedvenc tortáját, én meg tudom, hogy inkább leves az, mint torta.

Viszont másnapra gyönyörűen összeszívta magát, nem hittem a szememnek. Ráadásul aznapra már valóban lehűlt a tejszínhab, így sikerült felvernem, és annyira megnyugodtam, hogy mégis összejött, hogy sikerült valóban egyenletesen felvinnem a tejszínt az oldalára és a teteje szélére.

A végeredmény tökéletes lett mind látványra, mind ízre, jövőre is így fogom csinálni, egy dolgot kivéve: nem fogom ráünteni mind a 2.5 dl sütőrumot, mert kissé imbolygott tőle a család :D

Bocsi, h hosszú lett, de ebben azt hiszem, minden félelmem és az eredmények benne vannak :)

2010. jún. 19. 11:21
 4/6 anonim válasza:

14évesen sütöttem először tortát.

Mindenki mondta,hogy egyedül nem fog sikerülni,és hogy elsőre senkinek sem sikerül.

Nekem sikerült.

Ráadásul nagyon finom lett.

2010. jún. 19. 12:01
 5/6 anonim válasza:
Én kb. 8 éves voltam, a nővérem 10 a húgom 5. Csokisat akartunk csinálni. De nem mertük bekapcsolni a sütőt, mert pont szolg. lakásban laktunk a szüleinkkel és a sütő nagyon rossz volt. Szóval kitaláltuk, hogy megy ez sütő nélkül is és beletettük egy kis lábosba az egészet. Tök jól odaéget. Az egész konyha büdös és mocskos volt mire az anyukánk hazaért. Viszont a szomszédok is átjöttek megnézni mit csinálunk. Mert olyan büdös volt. Na ettől a tied biztosan jobb lesz.
2010. jún. 19. 12:20
 6/6 A kérdező kommentje:

nekem az első egy rom lett

finom volt, csak nem lehetett kiszedni egyben a tortaformából, pedig bekentem vajjal

most csinálom a másodikat

2010. jún. 19. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!