Mi a lényegi különbség aközött, hogy pl. a mirelit halrudat bő olajban vagy minimális olajban sütjük?
Figyelt kérdés
Én az előre panírozott mirelit halrudakat úgy szoktam csinálni, hogy kb. fél centi olajat teszek a serpenyőbe, ami éppen ellepi, és abban sütöm meg.
De nemrég láttam valakinél, hogy ő csak a serpenyő aljára tesz egy minimális olajat, hogy ne legyen száraz, és arra teszi rá a halrudat, ami tehát csak az aljával érintkezik az olajjal, és így süti az egyik oldalát, majd megfordítja.
Kipróbáltam, és érzésre így is ugyanúgy átsült. Így akkor mi értelme van bő olajban sütni, ahogy sok helyen látni? Úgy más íze lesz?
2018. júl. 7. 07:42
11/12 anonim válasza:
Amikor valamire azt írják, hogy kevés olajban, én azt úgy szoktam érteni, hogy csak alatta van, és forgatom az árut.Ha ellepi, az már bő olaj, mindegy, hogy egy centi, vagy tíz.
12/12 anonim válasza:
Én sütöben szoktam sütni. Amit én vásárolok, annak a hátoldalán rajta van, hogy lehet sütőben is sütni olaj nélkül. Sokkal tovább tart így elkészíteni, de a gyomrom nem bírja az olajat, így muszáj így sütnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!