Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kezdjek másfél kg túróval...

Mit kezdjek másfél kg túróval (úgy kaptam)?

Figyelt kérdés

Mit lehetne ebböl csinálni úgy, hogy ketten vagyunk a férjemmel, aránylag kis étvágyúak, én semmi édeset nem eszem, a férjem is csak keveset.

Minden tippet megköszönnék, mert teljesen tanácstalan vagyok.

2018. jún. 8. 13:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Spenótos-túrós lasagne

Hozzávalók

4 főre

1 doboz durum lasagne tészta

125 gr Vaj

40 dkg mirelit spenót

40 dkg túró

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

20 dkg sajt

A tésztalapokat a jénai aljára rakjuk, a tetejére vajat rakunk, a spenótot kiolvasztjuk, fokhagymát rakunk bele, összekeverjük túróval. Borsozzuk, sózzuk. A spenótos-túrós töltelék egy részét a tésztára halmozzuk, a tetejére vajat rakunk, majd megint tésztát,vajat, tölteléket, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. A tészta tetejére vajat rakunk, majd leöntjük tejszínnel és reszelünk rá sajtot.

Lefedve 35 percig sütjük.

2018. jún. 8. 18:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Zöldbableves kapros túrógombóccal

Hozzávalók 4 személyre

2-3 sárgarépa

2-3 gyökér

60 dkg zöldbab

1 zellergumó

1 zöldpaprika

2-3 gerezd fokhagyma

1 - 2 fej hagyma

1 csomag kapor

3 dl tejszín

1 citrom leve ha savanykássan szeretjük

frissen őrölt bors színes, vagy fekete

1-2 Tk só

2 evőkanál zsiradék vaj stb

Túrógombóc:

25 dkg zsíros tehéntúró

8 dkg búzadara

1 tojás

1 csomag kapor

1 teáskanál só

Elsőként érdemes a gombócok masszáját összekeverni, mert ha hűtőben állni hagyjuk a búzadara jobban felszívja a túró nedvességét és könnyebb formázni.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a répát és a gyökeret és a zellert felkarikázzuk a zöldbabot ha nem fagyasztott kb 1-2 cm darabokra vágjuk. A hagymát és a zöld paprikát miután apróra vágtuk a zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a zöldségeket és a zöldbabot, lefedve rövid ideig pároljuk. Ez után elengedjük fel vízzel, vagy csontlével. (Kb 1 liternyi). Sózzuk, borsozzuk és megfőzzük. Amikor amikor megpuhult , hozzáadjuk a tejszínt és belerakosgatjuk a gombócokat. A végén citromlével savanyíthatjuk, ha úgy szeretitek! Ne felejtkezz el a kaporról az utolsó forrásnál.

2018. jún. 8. 18:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Házi trappista sajt

Hozzávalók (ebből a mennyiségből kb. 1 kg sajtunk lesz):

2 liter házi tej (IGAZI tej!)

1 kg túró (ebből jó a bolti is, nem kell feltétlenül extra minőségű)

12 dkg vaj

2,5 kávéskanál só (púpozva)

2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tejet fazékba öntjük, belemorzsoljuk a túrót, és meg-megkevergetve forrásig melegítjük. Ekkor egy szita vagy egy pici lyukú tésztaszűrő segítségével leszűrjük a felpuhult túrót, és átesszük egy másik lábosba. Beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a vajat, és állandóan keverve pontosan 5 percig főzzük.

És ennyi. Egy öblös, nem túl nagy tálba tesszük a masszát, alaposan lepaskoljuk-nyomogatjuk a tetejét, és félretesszük pihenni. Két óra múlva már ki is fordíthatjuk a sajtot a tálból - még hagyjuk pihenni egy-két napig. Akár persze azonnal is fogyasztható, de én azt tapasztaltam, gazdagabb íze lesz, ha állni hagyjuk egy kicsit.

Hűtőben sokáig eláll, de nem lesz ám erre ideje :-)

2018. jún. 8. 18:42
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb ötleteket is, most már csak annyi "baj" van, hogy ki kell választani a sok jó körül, melyiket csináljam meg :)

Viszont nagyon megkérem a lepontozó lényt, legyen szíves máshol tevékenykedni, itt minden válasz hasznos, ne itt élje ki magát!

2018. jún. 8. 18:52
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a kapros-túrós rétes jutott eszembe, mi sósan esszük. De nagyon jó ötleteket kaptál, szerintem még én is fogok válogatni belőlük :)
2018. jún. 8. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!