Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökfőzeléknél tök sózása?

Tökfőzeléknél tök sózása?

Figyelt kérdés

Tökfőzeléket szeretnék csinálni, de nem nagyon főzök. Már csináltam régebben, de úgy, ahogy anyukám csinálta, nem találok receptet.


Azzal kezdte, hogy a tököt besózta, kicsit hagyta állni, és utána kicsavarta. Azt tette rá az olajos hagymára.

Csak arra emlékszem, hogy nem fagyott volt, tehát nem egy "tök jégtömbbel" csinálta ezt, hanem csak vizes volt, tehát lehet, hogy kiengedett tök volt.

Ezt mennyi ideig kellene hagynom sózva állni?


És bónuszkérdés, hogy a kaprot az elején tegyem bele vagy csak a legvégén?

Köszönöm mindenkinek, aki segít. :)



2018. máj. 27. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A fagyasztott tököt én nem szoktam külön sózni, csak főzés közben.
2018. máj. 27. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt soha senkinél nem értem, hogy miért csavarja ki valaki a zöldség levét, hogy utána vizet tegyen rá! (Pl. uborkasaláta)

Én többféleképpen készítem a tököt (hagyományosan, pörköltösen, sósan, ecetes cukrosan) de a saját levében dinsztelődik mindegyik variáns.


Tedd fel a gyalult tököt zsiradékban dinsztelődni, a lábasban sózd meg, hogy kidobja a levét! A saját levében megpuhul, (fedő alatt!) akkor tedd rá az apróra vágott kaprot (én így szeretem, mert intenzívebb lesz az íze) habard be tejföllel, vagy tejszínnel.

A habaráshoz tehetsz lisztet, vagy valamilyen keményítőt.

Aztán innentől vagy teszel bele pici ecetet és cukrot, vagy nem, ez már egyéni ízlés kérdése.

2018. máj. 27. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok

és itt van egy egyszerű és finom recept:

[link]

2018. máj. 27. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon, én mégis szeretném, ha "Anyus" íze lenne. :)
2018. máj. 27. 13:07
 5/5 anonim ***** válasza:

A fagyasztott tököt nem kell sózni , csak hagyni hogy kiolvadjon.

Ha Friss tökből készítem, akkor a legyalult tököt gyengén megsózom, lesózás után nem szabad nagyon kicsavarni mert az amúgy is csekély tápanyagtartalmából nagyon sokat veszít és íztelenné válik.


Tökfőzelék

Hozzávalók

1,5 kg tök,

3 dkg zsír

2 dkg liszt

1 kis fej vöröshagyma

2 dl tejföl

1 csokor kapor

Só, pirospaprika, ecet ízlés szerint


Elkészítés

A tököt meg gyalujuk és gyengén besózzuk.

A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk kevés hagymával, pirospaprikával. A levétől gyengén kinyomkodott tököt beletesszük, gyengén ecetezzük, hogy ne főjön szét.

Kevés vízzel felengedjük, beletesszük a kikevert tejfölt, és jól kiforraljuk. Tálalás előtt apróra vágott zöld kaprot keverünk hozzá.

2018. máj. 27. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!