Hogyan lehetne levegősebb a teljes kiőrlésű tojásmentes zsemlém?
Igazából semmi baj nincs velük, de jobban szeretném, ha "pufibbak" lennénk.
180-200g tk. liszthez (vagy zabpehely és liszt keverékéhez) szoktam tenni 10g friss élesztőt, 5-10g sikért, kb. 110-130ml vizet, pici olajat, sót, néha magokat.
Előző, mi szoktunk és a kérdezővel ellentétben sikért sem teszünk bele. A páromnak megfelel, de tényleg tömörebb, nekem csak a krumplis pogácsám van 100% tk lisztből, az könnyed, kiváló. Tojástalan krumplis kenyeret még nem próbáltam, gondolom, azt is könnyítené.
Én is úgy vettem észre, hogy tovább kell keleszteni a tk lisztben gazdagabb kenyérféléket, persze akkor sem lesz olyan, mint egy fehérebb, de az nem baj.
Egyből begyúrtam egy adagot, ahogy írt az első válaszoló. Most sütöttem ki, valóban könnyedebb és nagyobbra is jött fel sütés közben, köszönöm!
Legközelebb rakok bele fehér lisztet is, próba szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!