Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 db kókuszdióból hogyan...

1 db kókuszdióból hogyan varázsolhatnék tortát vagy sütit vagy más édességet?

Figyelt kérdés
Külsejét leszedem, belsejét kiöntöm, marad a használható anyag. Hogyan tovább?

2018. ápr. 29. 08:54
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Ennek a kérdésnek az "Ezotéria" rovatban van a helye!
2018. ápr. 29. 08:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy most mit akarsz.

Arra vagy kíváncsi, hogy hogyan lehetnél kreatív vagy mégis mire?

Ha kreatív ötletekre gondolsz, akkor mindenképpen a héjába raknám vissza magát a tortát. Persze a torta és a héj közé szerintem raknék egy vékony fólia(átlátszó) réteget.

Magát a sütit pedig valami fehér kókuszor dolognak képzelném el.

Ha pedig csak felakarod használni, akkor a kókuszt belerakod a tésztába de lehet akármi. Ízlésektől függ.

Én a belsejét nem önteném ki, brutál jó dolgokat lehet vele csinálni. :) Nagyon finom.

2018. ápr. 29. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Kiszáríthatod a húsát, csinálhatsz belőle kókuszreszeléket/kókuszchipset, vagy turmixolhatod is. Ha turmixolod, ccsinálhatsz belőle fagyit, de remek tortakrém alap is a kókusz. Nézz recepteket az interneten, ott kedved szerint válogathatsz. :)
2018. ápr. 29. 10:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik sikerült "varázslatosan" fogalmaznom, ha ennyire nem érthető a kérdésem. Bocs.

Talán érthetőbb, ha azt kérdezem: Hogyan KÉSZÍTHETnék tortát vagy sütit vagy más édességet egy kókuszdióból?

Nem a kreativitása cél.

Hanem hogy mit kell csinálni a kókuszdió tömör húsával, hogy bármi is lehessen belőle?

A kemény héját le tudom szedni. A benne lévő "vízről" úgy tudom, hogy nem szokás nálunk meginni, merthogy ez nem kókusztej, téved, aki azt hiszi. Meginni attól még lehetne frissen, délen.... De nálunk nem, mert mire ide szállítják, raktárakban tárolják, és mire a boltokon keresztül a konyhánkba kerül, az a cucc poshadtnak számít benne, annak ellenére, hogy kókusz húsa még fogyasztható.... Mindegy, nem is a víz a lényeg.

Hanem a húsa...

Ahogy kiszedtem, egy vékonyabb barna héj van rajta. Mi eddig csak nyersen megettük a húsát, és ezt a héjat sem szedtük le.

Ha leakarnám, hogy kéne? És a továbbiakban mit kéne vele tenne, hogy akár krémbe, akár torta tésztába tehessem, vagy főzni lehet-e belőle valamit...stb?

Turmixgépem amúgy nincs, ezen kívül, más szóba jöhet....

2018. ápr. 30. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!