Szeretnék csinálni gyorsan tejberizst de még sose csináltam, olvastam hogy kell megmosni a rizst, azt hogy csináljam? Meg írnak olyanokat hogy 7,5 dl meg 2,5 dl de nem értem ezt hogy kell kimérni? (igen még gyerek vagyok)
1. A rizst NEM SZABAD megmosni.
2. Egy lábasba teszel 1 pohár (kb 2 dl) rizst, egy csapott mokkáskanál sót, egy evökanál cukrot, ráöntesz 3 pohár tejet és kevergetve (lángelosztón) felforralod.
3. A lángot elzárod, a lábast szorosan letakarod fedövel és kb fél óra alatt beszívja a rizs a tejet, akkor kész.
Bögrés tejberizs
A mérce 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 4 bögre tej (1 liter)
– 1 csipet só
– 1 jó púpos bögre rizs
– fél bögre cukor (lehet kevesebb is)
– 2 vaníliás cukor, vagy vanília-aroma
A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. 15 percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük, állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon. Kakaós-vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Csokiöntettel sem rossz 🙂
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!