Mit készíthetnék vendégeimnek holnap, ha nem vagyok jó és ügyes szakács?
Sertést és marhát, májat, krumplit nem esznek. Nemannyira húsosok, de laktató ételt szeretnék kínálni. Csak,azt nem tudom, hogy mit. Rántott sajt, gomba, karfiol...ezek sem jók.
Tudtok segíteni?
fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
spenótos tésztájú palacsinta tejszínes, zöldséges csirkemell raguval töltve, kirántva + petrezselymes újburgonya és tzaziki vagy tejfölös hagymasaláta vagy tejfölös reteksaláta
fagylaltkehely gyümölcsökkel és tejszínhabbal
sztem a hőségre való tekintettel legyen benne vagy egy hideg leves (uborkarkémleves fokhagymával - még főzni sem kell, ha nem akarod vagy hideg gyümölcsleves, hideg paradicsomleves), a második lehet egy szokásos nehéz étel könnyített verzióban: én pl. ma rizseshúst csinálok csirkemellből, a pörkölt kicsit lecsós lesz. ehhez készítek ecetes salátát többféle salátazöldségből. az én levesem brokkolikrémleves lesz sajtos pirítós kockákkal. focimeccs idejére meg lesz házi készítésű jégkrém.
csinálhatsz esetleg szörpiből jégkockákat, amit üdítőbe (pl. limonádé) beleteszel. jól néz ki, és finom.
most három félét találtam neked a neten, kiválaszthatod az egyiket:
Hideg uborkaleves: 40 kcal/adag
Hozzávalók: 2 személyre
- 40 dkg kígyóuborka
- 2 dl 0%-os joghurt
- metélõhagyma
- só,bors
Elkészítés:
A kígyóuborkát meghámozzuk,kimagoljuk,feldaraboljuk és
mixerben összemixeljük.
Egy salátás tálba öntjük a joghurtot és a finomra szelt
metélõhagymát,megsózzuk,megborsozzuk,majd
hozzáöntjük az uborkapürét és habverõvel összedolgozzuk.
Hidegen tálaljuk.
...
Uborkaital (avagy uborkaleves)
Meghámozunk és felkockázunk két uborkát. Összeturmixoljuk egy fokhagymagerezddel, 4 dl joghurttal és 1 dl tejjel (tejjel még hígíthatjuk). Sóval, borssal, késhegynyi cukorral ízesítjük, majd belemixelünk még egy maréknyi kaprot. Alaposan lehűtjük, majd tálalás előtt átszűrjük. Néhány csepp olívaolajjal, friss borssal ízesíthető. Még pikánsabb, ha teszünk bele néhány csepp citromot és fél kávéskanál mustárt is. Kapor helyett készíthetjük mentalevéllel, bazsalikommal vagy koriander zöldjével.
...
Hideg Uborkakrémleves recept
Kategória:
Levesek
Hozzávalók:
3 kígyóuborka
3 kovászosuborka
2 kisdobozos natur joghurt
2 dl tejföl
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pici édesítő
csipet fehérbors
0,5 L kovászosuborkalé
só
Elkészítés:
A kígyóuborkát feldaraboljuk, majd a felaprított hagymákat, édesítőt, sót összeturmixoljuk. A sóval először óvatosan,a kovászosubi lé miatt:)
Hozzáöntjök a tejfölt és a joghurtot, majd mégegyszer átturmixoljuk.
Beleöntjük a kovászosuborkalét és teljesen simára turmixoljuk. Fel aprítjuk a kovászosuborkákat és ezzel tálaljuk a levest!
Tanácsok:
Először kicsit fura, de ha ízlésed szerint ízesíted, akkor finom:) Főleg nyáron, amikor jóhidegen lehet enni:)
...
én személy szerint joghurttal, citrommal és fokhagymával csinálom.
neked nincs egyébként szakácskönyved? mert lehet, hogy célszerű lenne egyet beszerezni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!