Túrós süti recepteket írnátok nekem?
25-25 dkg liszt, rama margarin, túró
1 tojás
kis sajt
tej/víz
só
lisztet, margarint, tojást túrót összegyúrod, kis sót teszel bele....pihenteted a tésztát, hajtogatod...fél óra pihi...hajtogatás...3 hajtogatósdi összesen
kinyújtod 1 cm-esre... megkened tejjel/vízzel sajttal vagy köménymaggal megszórod...feles pohárral kiszaggatod ... 180 °C-on készre sütöd...szépen fel fognak jönni a hajtogatás miatt...van aki tojást se tesz bele...mindenképp kicsikre csináld, nekem a nagyok sosem lesznek szép magasak...ja és dupla adagot csinálj, mert hamar elfogy ;)
Az előző recepthez:
Én se tojást, se tejet, vizet nem teszek bele.
Csak 25-25 dkg túró, margarin és liszt + só.
Viszont a tetejét sajt helyett megszórhatod köménymaggal, szezámmaggal, vagy mákkal.
Rácsos túrótorta
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tojás
2 evők. kakaópor
Töltelék:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs. tejszínízű pudingpor (főzhető)
25 dkg mascarpone
2 evők. citromlé
2 tojás
3 evők. tejszín
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, amivel tovább keverjük, majd a liszt és a kakaópor keveréket hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor érdemes egy órát hidegre tenni. A tészta 1/3 részét levágjuk, félre tesszük, a többit lisztezett deszkán kinyújtjuk kerek lappá, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy az oldalára is jusson. A töltelékhez a túrót a cukorral elkezdjük keverni, hozzáadjuk a mascarponét, a pudingport, a citromlét, beleütjük a két tojást, végül a tejszínt. A tortaformába helyezett tésztalapra simítjuk ezt a tölteléket, majd a megmaradt tésztát kinyújtjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, és berácsozzuk a süteményt. 160 fokon 40-45 percig sütjük.
Túrós szeletek
Hozzávalók:
1 kg túró
4 tojás
1 cs. vaníliaízű pudingpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evők. liszt
1 evők. citromlé
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, majd a lisztet, a citromlevet, és a pudingport, végül a tojásokat egyesével hozzákeverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és a masszát elterítjük benne. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Szia!
Ez a kedvenc oldalam ami kozul mar sokat megcsinaltam es bevalt,nagyon jo receptek.
Bal oldalt vannak a receptek es van kulon:Turos sutemenyek resz is.Nagyon jo receptek vannak koztuk,kepekkel:)
18:53 én se teszek bele tejet meg vizet csak a sajtot valamivel meg kell tapasztani a tetején....;)
kérdező, ez nem olyan kenős hajtogatás, csak nyújtom és hajtom ketté, nyújtom, hajtom ketté--- kb 10-15ször egy hajtogatási ciklus alatt
GYÜMÖLCSKOSÁR hogy tetszene? Nagyon könnyű elkészíteni. Mirelit leveles tésztát ráterítünk kikent muffinsütőre. Egyben.Belenyomkodod a lapot a lyukakba.Vaniliás túrókrémmel megtöltöd a muffinlyukakat és kirakod bármilyen gyümölccsel.
Kb 15 perc alatt megsül, ha kihűlt, akkor vágd szét a réteslapot. Körbeigazíthatod ollóval, így szép kis fodros széle lesz mindegyik kosárkának. Citromfű vagy mentalevél mindegyik tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!