Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrós süti recepteket írnátok...

Túrós süti recepteket írnátok nekem?

Figyelt kérdés
Túrós süti recepteket írnátok nekem,amihet nem kell sok minden? És finom sis:)
2010. jún. 10. 18:41
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibákért: (amihez, finom is)
2010. jún. 10. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

25-25 dkg liszt, rama margarin, túró

1 tojás

kis sajt

tej/víz

lisztet, margarint, tojást túrót összegyúrod, kis sót teszel bele....pihenteted a tésztát, hajtogatod...fél óra pihi...hajtogatás...3 hajtogatósdi összesen

kinyújtod 1 cm-esre... megkened tejjel/vízzel sajttal vagy köménymaggal megszórod...feles pohárral kiszaggatod ... 180 °C-on készre sütöd...szépen fel fognak jönni a hajtogatás miatt...van aki tojást se tesz bele...mindenképp kicsikre csináld, nekem a nagyok sosem lesznek szép magasak...ja és dupla adagot csinálj, mert hamar elfogy ;)

2010. jún. 10. 18:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Az előző recepthez:

Én se tojást, se tejet, vizet nem teszek bele.

Csak 25-25 dkg túró, margarin és liszt + só.

Viszont a tetejét sajt helyett megszórhatod köménymaggal, szezámmaggal, vagy mákkal.

2010. jún. 10. 18:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Sokat sütöttem már,de hajtogatós sütiknek soha nem mertem nekiállni,mert nem tudom hogyan kell hajtogatni:) Leírnád nekem? Amúgy tetszik a recept,holnap lehet meg is csinálom!
2010. jún. 10. 18:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Ja és nem írtad le,hogy mennyi margarin és mennyi túró kell bele.
2010. jún. 10. 19:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja de leírtad,mindenből 25dkg,bocs.
2010. jún. 10. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Rácsos túrótorta

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg vaj

15 dkg cukor

40 dkg liszt

1 tojás

2 evők. kakaópor

Töltelék:

50 dkg túró

15 dkg cukor

1 cs. tejszínízű pudingpor (főzhető)

25 dkg mascarpone

2 evők. citromlé

2 tojás

3 evők. tejszín

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, amivel tovább keverjük, majd a liszt és a kakaópor keveréket hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor érdemes egy órát hidegre tenni. A tészta 1/3 részét levágjuk, félre tesszük, a többit lisztezett deszkán kinyújtjuk kerek lappá, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy az oldalára is jusson. A töltelékhez a túrót a cukorral elkezdjük keverni, hozzáadjuk a mascarponét, a pudingport, a citromlét, beleütjük a két tojást, végül a tejszínt. A tortaformába helyezett tésztalapra simítjuk ezt a tölteléket, majd a megmaradt tésztát kinyújtjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, és berácsozzuk a süteményt. 160 fokon 40-45 percig sütjük.

Túrós szeletek

Hozzávalók:

1 kg túró

4 tojás

1 cs. vaníliaízű pudingpor

15 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 evők. liszt

1 evők. citromlé

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, majd a lisztet, a citromlevet, és a pudingport, végül a tojásokat egyesével hozzákeverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és a masszát elterítjük benne. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáljuk.

2010. jún. 10. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez a kedvenc oldalam ami kozul mar sokat megcsinaltam es bevalt,nagyon jo receptek.

Bal oldalt vannak a receptek es van kulon:Turos sutemenyek resz is.Nagyon jo receptek vannak koztuk,kepekkel:)

[link]

2010. jún. 10. 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:

18:53 én se teszek bele tejet meg vizet csak a sajtot valamivel meg kell tapasztani a tetején....;)

kérdező, ez nem olyan kenős hajtogatás, csak nyújtom és hajtom ketté, nyújtom, hajtom ketté--- kb 10-15ször egy hajtogatási ciklus alatt

2010. jún. 10. 22:09
 10/10 anonim válasza:

GYÜMÖLCSKOSÁR hogy tetszene? Nagyon könnyű elkészíteni. Mirelit leveles tésztát ráterítünk kikent muffinsütőre. Egyben.Belenyomkodod a lapot a lyukakba.Vaniliás túrókrémmel megtöltöd a muffinlyukakat és kirakod bármilyen gyümölccsel.

Kb 15 perc alatt megsül, ha kihűlt, akkor vágd szét a réteslapot. Körbeigazíthatod ollóval, így szép kis fodros széle lesz mindegyik kosárkának. Citromfű vagy mentalevél mindegyik tetejére.

2010. jún. 15. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!