Ajánlanátok instant vagy konzerves ételeket?
Pénzem nem sok, és nincs hol főznöm se.
Konzerves főtételek érdekelnének,meg instant dolgok.
Plusz szülinapom is lesz. :/
Köszönöm! ^^
23/N
Nem tudom számodra mennyire ehető a Sparban kapható konzerves főételek bàrmelyike.
Elég jó izűek szerintem
A "Házias Izek" konverzek szerintem a legjobbak. Mondjuk én csak a lencse és babfözeléket eszem meg.(kolbász nélkül) Próbáldmeg Euros/Goods Market boltokban megvenni ott olcsobbak.
Aztán vannak a Vifon kínai levesei 90/100ft/db. Ezeket is lehet venni a fentebb említett boltokban olcsóbban. Ezeket azért szeretem mert lehet enni levesként de akár csak a tésztáját eszed (sztem úgy finomabb). Persze ott a többi bögrés leves is 100ftért.(Maggi,Knorr) De ez a legkiadósabb leveshez képest.
Ha van mikród akkor tudsz kifőzni benne tésztát(én is csináltam) persze többször vissza kell tenni és lefedni de ehető. Ezek a tészta csomagok 150ftért is vannak már a tescoban. És elég pár napra. Ehhez veszel dió/mák darát és máris kész a diós/mákos tészta.
Aztán tudsz venni üveges lecsót is (250-300ft)
Rengeteg egyéb akciós termék van. Pl. A minap is láttam a Tescoban 100ftért 1kilós szeletelt kenyeret. Persze aznap lejár a szavatossága de aznap annak a kenyérnek semmi baja. Ha reggel veszed meg akkor azért eltud fogyni 1nap alatt.
Szval kétségbe nem kell esni. Van azért lehetőséged.
Köszönöm mindenkinek! :)
Ma a sóletet próbáltam kolbásszal. (Házias ízékek) A kolbász benne annyira nem ízlett. Na, de nem válogatok. :)
én a konzervzöldségeket ajánlom. a különféle babokkal megúszod 200 alatt, gomba valamivel drágább, kukorica szintén jó.
salátákat csinálok belőlük - egy kis joghurt meg fűszer/üveges öntet, nyers hagyma, bors, mikróban pirított kolbász/szalonnakocka, mustár. ezek is viszonylag olcsók, mert nem fogynak hamar.
egyébként nemrég vettem műanyag párolót valamelyik 100 ft-os boltban, tehát mondjuk ilyen 300-ért, és a fagyasztott zöldbab 12 perc alatt elkészült benne. nyilván olcsóbb, mint a konzerv.
jól jöhet még a passzírozott paradicsom, pl. penny-s, sparos, most olyan 170 ft körül van, berakod hűtőbe, ez is eláll vagy egy hétig nekem, talán tovább is. szintén jó salátákhoz, főzés nélkül. példa a svéd gombasali.
amúgy salátakeverékek is vannak 200 körül, ez nekem 2 adag. megint joghurt, majonéz, pici üveges öntet, esetleg bármilyen sajt (reszelt van már 3-400-ért, és szintén 1-2 hétig jó), olívabogyó, szintén 160 körültől osztják.
illik reklámozni? kb. 6 maggi paradicsomszószt szószt vettem az új, karcsú üveges fajtából, most féláron akciózzák. én ezeket még magában is megeszem.
Komolyan, ki vesz előre lereszelt sajtot??
Ez már nem a nincspénzemjobbra csoportja, és nem is azé, aki azt mondja magáról, nem tud főzni/nincs rá ideje.
Egy darab sajtot tudjon már mindenki lereszelni(!). Ugyanígy az előre összekevert zacskó saláta - pont, hogy nem a "nincspénzem" van itt, mert olyanért fizetsz több pénzt, amit külön-külön megvehetsz, és összetépkedni, összevágni is bárki könnyen tudja. Nagyjából mint az előre összeállított ajándékkosarak, amiknek reálértéke messze a fogyasztói áruk alatt van, és te is leemelheted a polcról a kávét, unikumot, bonbont, stb.
A leginkább az előre fagyasztott, zacskózott jégkocka(!) idegelt ki. Ki vesz ilyet? A vízcsap mindenkinél folyik, beteszed a tartót a fagyasztóba, és ehhez aztán tényleg semmi főzőtudás nem kell, csak otthagyhatod, semmi további dolgod nincs vele.
Ezek mind nem a nincs pénzem, nincs időm főzni, nem tudok főni hármasán mozognak. Egy csapot megnyitni bárki tud, és van, aki fizet azért, hogy a bolt megcsinálja neki a jégkockát. Ez csak nettó, tiszta ésszerűtlenség.
----------
Konzervekben én is a Házias Ízeket ajánlom, az már jó minőséget ad.
De egyébként nagyon sok étel gyorsan megvan, a csirkemell panírozása, vagy a pörköltalap is nagyjából tíz perc. Ha egyszer kipróbálod kíváncsiságból, rájössz, hogy egyik sem áll sokból, három lépésből megvan egy csomó, általad is szeretett, és bonyolultnak tartott étel. A bolognai is csupán a darálthús pirítása (pár perc), paradicsomszósz ráöntése, és a tészta kifőzése. Tipikusan 15 perces étel. Próbáld ki, teszteld le, rá fogsz döbbeni, hogy amit varázslásnak tartottál, nem is átláthatatlan és hosszú.
És nem, nem drágább. Előre panírozva a 40%-os hústartalmú csirkemell drágább, mint kilóban egyenértékű, ugyanannyi csirkemellfilé(!), és az csak hús. Panírozni pedig, mondom, öt perc.
Tedd próbára a szavaimat. Próbáld ki, hogy így van-e.
Nem vagyok a konzerv ellensége (csak az előre lereszelt citromhéj, előre fagyasztott jégkocka, és egyeb ilyeneké), de hidd el, ha én, burokban tartott fiúként könnyen főzök meg elsőre bármit, akkor ez előbbi legyen csak tartalék, olyan napokra.
Ne érts félre, nem mindenre áll ez meg, a fagyasztott halászlésűrítmény például kifejezetten hasznos dolog, hiszen ugyanaz van benne, mint ami az egyébként otthon készült alaplében, hal, víz, só, paradicsom, paprika, fűszerpaprika, hagyma - semmi más, semmi több, és ez így tök jó, mert megpucolni, megfőzni, kiszálkázni, átpasszírozni a halat macerás, ez pedig ugyanazt megadja, és azonnal készen vagy vele, csak felenged a vízben, és ennyi. Ez nagyon hasznos.
De józan ésszel lehet súlyozni, hogy mi értelmetlen.
Pro Patria,
az előre lereszelt sajt azt jelenti pl. hogy reggel munka előtt nem kell ősszezsíroznom a kezem, és elmosni egy sajtreszelőt, ami főleg megszáradva az egyik legmocsokabb dolog. azaz vagy mindennap reszelőmosás, vagy tartsak itthon belőle szettet?
egyébként nem csak ezt veszem. mozzarellát is még, krémfehér sajtot, tömlőset, trapistát darabban. viszont valóban megkönnyíti a dolgokat, és ha 1-2 hétig kitart 1 300 forintos zacskó, akkor nem látom, hol a nagy pazarlás. darab sajtot pont a fentiek miatt inkább vékonyan szeletelek, így gyorsabban is fogy.
előre kevert saláta: mit csinálsz a fél fej salátával, fél fej káposztával, stb., ami megmarad? ezeket annyira nem jó fagyasztani.
ahogy világosan leírtam, megint egy zacsi reszelt répát egy 100-as körül veszek, és nem is fogy el egyszerre. ehhez képest nekem már nincs kedvem répahéjjal pucolás közben összeköpködni a konyhát, vagy vastagon hámozni, ami ugye megint pocséklás? és utána jöhet még a reszelés, ami pluszban még levesebb is lesz a salátában, mint a zacskós.
nem hiszek abban, hogy minél nagyobb az én erőfeszítésem és minél többet pepecselek, annál nagyobb a kaja "értéke". van jobb, érdekesebb dolgom is, inkább arra szánom az időt.
amiket fenn írtam, tiszta dolgok. nem beszélve a reszelt parmezánról, ami annyira drága, hogy ha magadnak reszeled, sajnálni fogsz a reszelőn fennakadt minden morzsát.
én viszont kész konzervet nem vennék, a lencsefőzeléket megcsinálom inkább magamnak - jobb példa lenne a panírozásnál, amit szerintem nem ok nélkül utálnak annyian. az addig oké, hogy te 2 db. csirkemellet akarsz egyszerre panírozni, ami hamar megvan. cserébe felhasználhatsz 5 tányért, ebből 3-on tapadó maradékkal, és ha kézzel csinálhatod, súrolhatod egy darabig.
másrészt figyelmen kívüül hagytad, hogy DE, a kérdező olcsó és nem főzendő kajákat kért.
N
Miért maradna meg a fél fej saláta? Akár egy, két hétig, vagy tovább is eláll a hűtőben, zöldséget pedig általában nem csak egy héten egyszer eszünk.
A répapucolás pont nem egy időigényes folyamat, nagyjából három késhúzás minden oldalon, ami ugyanennyi másodperc is, főleg, ha reszeled, mert akkor még csak nem is kell annyira nagyon körültekintően. Ez nem krumpli, amit tényleg sokáig tart megpucolni, felvágni, megfőzni, a répának hártyaszerű külső borítása van. Apró és rövid kapargatással lejön.
Igen, vannak dolgok, amik nagyon munkaigényesek, és hosszú időt elvesznek. Nem is ajánlanék egy nokedlit, sem főtt krumplit annak, aki nem tud főzni, és nincs rá ideje sem, pont azért, mert nagyon kimerítő munkák ezek, és nagyon sokáig eltartanak. A száraztészta viszont csak forró víz és 7 perc munkája. És igen, ilyen a halászléfőzés is, ahol, mint írtam, hasznos az előre fagyasztott sűrítmény, amit csak forró vízben fel kell olvasztani, és nem kell halat főzni, szálkázni, passzírozni.
Még az említett üveges lecsó is lehet akár ilyen, ha valakinek nincs módja sajátot csinálni, bár a lecsó tényleg a világ legegyszerűbb étele, csak paprika és paradicsom, felvágva, és megfőzve. Igen, tényleg ennyi. Érdemes a rettegett ételek mögé nézni, látni, hogy tulajdonképpen mik. De erre ez még lehet alternatíva.
Parmezán vs. sajtreszelő. Igen, én is sajnálok minden morzsát. Tudod, mit teszek? A kés tompa felét végighúzom felülről benyúlva a belső oldalán, és wáá, lejön minden. Ennyi. De kézzel is megcsinálhatod, alulról. Még megütögeted, és nem marad benne semmi, pláne nem parmezánnál, ami száraz, és pereg, nem tapad oda.
"nem hiszek abban, hogy minél nagyobb az én erőfeszítésem és minél többet pepecselek, annál nagyobb a kaja "értéke"."
- Nem is erről beszéltem, nem sznoboskodok. Hanem hogy olyanért fizetsz plusz pénzt, amiért nem kellene. Vegyük példának az előre csomagolt levesbetéteket, amiben van egy nyak, van egy répa, van egy zeller, van egy krumpli, stb. És így, lefóliázott habtálcán árulják.
Önmaga és a pénztárcája ellensége, aki ezt megveszi, mert ugyanúgy lehet venni egy _darab_ répát, egy _darab_ zellert, még egy _darab_ csirkenyakat is ad neked a hentes, lehet mindenből egyet venni, nem kötelező egy zacskónyit kiválogatni a polcról, ha csak egy levest akarsz, és nem szeretnéd, hogy mindenből megmaradjon valamennyi feleslegesen.
Viszont van, aki képes nem X, hanem X+ összeget fizetni azért, mert ez egy tálcán van összerakva. Amit ő is össze tudna rakni magának - ugyanabban az áruházban.
Olyan nincs, hogy valami olcsóbb, amit mással végeztetsz el. Az sosem lehet olcsó, a dolog természetéből fakadóan. Ne azt nézd, hogy reszelten 1300 forint a sajt (mennyiben értve? egységár, kg ár?), hanem hogy, ha reszelve ennyi, amire rátették a munkadíjat, akkor mennyi lehet az eredeti ára.
És ezt magadnak is meg tudod csinálni. Ezt végiggondolva már nem is olyan olcsó az ajánlat.
"felhasználhatsz 5 tányért, ebből 3-on tapadó maradékkal, és ha kézzel csinálhatod, súrolhatod egy darabig."
- Már miért kellene? Ha nincs is azonnal időd elmosogatni, mert sokszor lehet, hogy nincs, engedsz rá vizet, és nem szárad rá estig sem a cucc, de még másnapig sem. Ehhez azért nem kell sokáig gondolkodni.
"DE, a kérdező olcsó és nem főzendő kajákat kért."
- A salátalevél összetépkedéséhez nem kell semmit főzni. Pontosan erről beszélek.
Egy hámozott, főzött paradicsomkonzerv jó kiváltója az egyébként, otthon időigényes munkának. Az előre lereszelt sajt, vagy az előre összetépkedett saláta csak tiszta lustaság. Ahhoz nem kell tudni főzni, nem kell időt rászánni sem, és éppen nem azoknak való, akiknek nincs pénzük, mert pont, hogy olyanra költ, ami teljesen felesleges.
Ilyen luxus lustaságot ne annak adj tanácsként annak, aki azzal kezdi, hogy "pénzem nem sok". Ez olyan, mint az előre felszeletelt kenyér. Igazából senkinek sem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!