Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linkeljétek be légyszi a...

Linkeljétek be légyszi a kedvenc sütiteket?

Figyelt kérdés
így mindenki ötleteket kaphat:)
2010. jún. 10. 11:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ezt pont tnap csináltam emg és isteni lett:P


[link]

erre meg még csak gyurok:)

2010. jún. 10. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

A linket nem találtam, de nagy kedvenceünk a nutellás süti:


tészta: a kakaós piskóta (8 tojásból)

krém: 250g mascarpone + 400 g nutella összekeverve(ezzel megkenni a sütit, majd kívülről is be vonni vele)


A világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije nutella-imádóknak! :)

2010. jún. 10. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Utolsó jól hangzik.Az én egyik kedvencem a miranda szelet.Kakaós piskóta tetejéntúrókrém.
2010. jún. 10. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem ezek a kedvenceim: [link]
2010. jún. 10. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

én ezt a sütit már többször megsütöttem és mindig finom lett:)

[link]

2010. jún. 10. 17:32
 6/13 anonim válasza:
2010. jún. 10. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Rakoczi turos:

[link]


Reszelt turos:

[link]


Kisfiamnak 1.-en lesz a szulinapja es ezt sutom meg,ez is nagy kedvenc.Fanta szelet,tortakent:)

[link]


Es a feketeerdo torta ami meg nagy kedvencem a turosokon kivul:

[link]

ez utobbirol meg nem talaltam jo receptet.De a felso ketto link amit Andi konyhajarol linkeltem azt nagyon tudom ajanlani,szinte csak onnan sutok mostanaba.

2010. jún. 10. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 Fidel válasza:
2010. jún. 15. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Túró rudi torta


Hozzávalók


Piskótához:

6dkg finomliszt

Fél kávéskanál sütőpor

1dkg cukrozatlan kakaópor

2 tojás

6dkg cukor


A sziruphoz

1 dl víz

5dkg cukor


A krémhez:

1 csapot ek zselatin

25dkg porcukor

50dkg túró

1 vaníliarúd

1 citrom

1 dl tejföl

2 és fél dl hideg tejszín


A tetejére:

3ek cukrozatlan kakaópor


Tortaformához: kevés puha vaj és finomliszt


1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.

2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral, és a teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk, hogy kihűljön.

3. A krémhez a zselatint 1 dl vízzel összevegyítjük, és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, aztán kihűtjük. Forralni nem szabad! A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel, és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citrom reszelt héját, egy evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt, zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a hideg tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.

4. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele a piskótát. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon, és megöntözzük vele a piskótát. Ezután a piskótán elsimítjuk a túrókrémet, teaszűrőn át vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, és egy napra hűtőbe rakjuk. Ezalatt megdermed a krém. Tálaláskor a tortát késsel körbevágjuk a formában, kiszedjük és átemeljük egy nagy tálra.

2010. jún. 15. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyik

[link]

másik:

[link]

2010. jún. 16. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!