Linkeljétek be légyszi a kedvenc sütiteket?
A linket nem találtam, de nagy kedvenceünk a nutellás süti:
tészta: a kakaós piskóta (8 tojásból)
krém: 250g mascarpone + 400 g nutella összekeverve(ezzel megkenni a sütit, majd kívülről is be vonni vele)
A világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije nutella-imádóknak! :)
én ezt a sütit már többször megsütöttem és mindig finom lett:)
Rakoczi turos:
Reszelt turos:
Kisfiamnak 1.-en lesz a szulinapja es ezt sutom meg,ez is nagy kedvenc.Fanta szelet,tortakent:)
Es a feketeerdo torta ami meg nagy kedvencem a turosokon kivul:
ez utobbirol meg nem talaltam jo receptet.De a felso ketto link amit Andi konyhajarol linkeltem azt nagyon tudom ajanlani,szinte csak onnan sutok mostanaba.
Túró rudi torta
Hozzávalók
Piskótához:
6dkg finomliszt
Fél kávéskanál sütőpor
1dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojás
6dkg cukor
A sziruphoz
1 dl víz
5dkg cukor
A krémhez:
1 csapot ek zselatin
25dkg porcukor
50dkg túró
1 vaníliarúd
1 citrom
1 dl tejföl
2 és fél dl hideg tejszín
A tetejére:
3ek cukrozatlan kakaópor
Tortaformához: kevés puha vaj és finomliszt
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral, és a teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk, hogy kihűljön.
3. A krémhez a zselatint 1 dl vízzel összevegyítjük, és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, aztán kihűtjük. Forralni nem szabad! A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel, és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citrom reszelt héját, egy evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt, zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a hideg tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
4. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele a piskótát. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon, és megöntözzük vele a piskótát. Ezután a piskótán elsimítjuk a túrókrémet, teaszűrőn át vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, és egy napra hűtőbe rakjuk. Ezalatt megdermed a krém. Tálaláskor a tortát késsel körbevágjuk a formában, kiszedjük és átemeljük egy nagy tálra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!