Mit főzzünk a diplomaosztó-ebédre?
Nővérem férje néhány héten belül a diplomaosztó keretében ugyebár, átveszi a diplomáját, ezután mindenki felkerekedik és eljön hozzánk. Ez az alkalom egy vasárnapi napon lenne, előtte, szombaton nem tudunk egész nap főzni, este, úgy kilenctől lesz rá alkalmunk csupán, vagyis vagy akkor, vagy előtte, pénteken kellene elkészíteni az ételt. (Vasárnap délelőtt sem lenne sok idő rá.) Ám, tekintve arra hogy a júniusi napok eléggé melegek, számítani kell arra, hogy egy ennivaló nem áll el örökké még a hűtőben sem. Az ételnek ráadásul még annak is meg kell felelni, hogy a sógorom szülei vegetáriánusok! A lényeg:
- 12-15 személy részére kellene
- vegetáriánus ételnek kell lennie
- viszonylag gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételre lenne szükségünk.
Tudom, hogy nem egyszerű eset, remélem, érthetően írtam le a helyzetet. Tudtok segíteni?
Szia!
Én nem főznék pénteken, nem szívesen tálalnék 2 napos kaját...inkább szombat este főznék, vagy ha más megoldás nincs, akkor rendelnék.
Ami szóba jöhet: halászlé, hamis lencse-gulyás (esetleg a hús helyett vegyetek szójakockákat), palacsintaparti (?),tojásos nokedli, vagy gombapaprikás.
Üdv!
halászlé, alaplevet szombaton megfőzöd, másnap passzírozod és halszelet belefőzöd
másodiknak zöldségfasírt salátával
desszert valami fagylaltkehely gyümölccsel
Köszi a tippeket, nem rossz ötletek :D
(Igen, 2 napos kaját én sem szívesen ennék, de ennyi lehetőség van)
Szia!
Bármit főztök, nagyon ügyeljetek arra, hogy jól hűtsétek le, aztán be a hűtőbe, és tálalás előtt forraljátok fel. Ebben a melegben minden étel - különösen a halas, gombás - könnyen megromlik.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!