Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsek galuskákat a...

Hogy készítsek galuskákat a levesbe, hogy ne legyenek kemények?

Figyelt kérdés

Nem tudom, miért, néha kemények, néha nagyon puhák.

Sertészsírt szoktam elkeverni egy tojással, és ebbe szórok búzadarát. Jól elkeverem, hagyom pihenni 20 percig a hűtőben. Ezután kanállal szaggatok galuskákat és megfőzöm.


Néha finomak, puhák, néha viszont ehetetlenek, kemények, sokáig főzöm, mégis belül úgy tűnik, hogy nyersek. Ez miért van így?



2018. jan. 3. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A dara mennyiségétől függ, hogy puha lesz-e. Kevesebb darával puha, több darával kemény.
2018. jan. 4. 02:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2018. jan. 4. 07:29
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Ha emlékszel még, amikor a homokozóban a homokot vízzel locsoltuk, és ahogyan a kezünkkel tapicskoltuk, a víz feljött a tetejére.... kb. olyan állagúra szoktam kavarni a grízgaluskát, és azt hagyom egy fél órát állni, de nem hűtőben, csak a konyha levegőjében... persze ez akkor is többesélyes művelet nálam is.
2018. jan. 4. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Én a tojásfehérjét egy mokkáskanál ecettel és sóval habbá verem, és utána kavarom hozzá a sárgáját. Ezután lassan adagolva a darát, és nagyon gyengéden keverve krémállagú masszát készítek. Azonnal szaggatható.

Villával kis 5 centis hengereket formázva szaggatom, amik fővés közben maguktól megfordulnak. Puha, megnővő finom grízgaluska lesz.



[Ha túl kevés a dara és lágy a massza akkor szana-széjjel fő, ha túl kemény a massza a túladagolt darától, akkor ez is kemény marad. De fővetlennek nem tűnik a közepe, csak kemény. Olyan állagúnak kell lennie a masszának, mint a jól kikevert vajkrém.]

2018. jan. 4. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!