Hogy készítsek galuskákat a levesbe, hogy ne legyenek kemények?
Nem tudom, miért, néha kemények, néha nagyon puhák.
Sertészsírt szoktam elkeverni egy tojással, és ebbe szórok búzadarát. Jól elkeverem, hagyom pihenni 20 percig a hűtőben. Ezután kanállal szaggatok galuskákat és megfőzöm.
Néha finomak, puhák, néha viszont ehetetlenek, kemények, sokáig főzöm, mégis belül úgy tűnik, hogy nyersek. Ez miért van így?
Én a tojásfehérjét egy mokkáskanál ecettel és sóval habbá verem, és utána kavarom hozzá a sárgáját. Ezután lassan adagolva a darát, és nagyon gyengéden keverve krémállagú masszát készítek. Azonnal szaggatható.
Villával kis 5 centis hengereket formázva szaggatom, amik fővés közben maguktól megfordulnak. Puha, megnővő finom grízgaluska lesz.
[Ha túl kevés a dara és lágy a massza akkor szana-széjjel fő, ha túl kemény a massza a túladagolt darától, akkor ez is kemény marad. De fővetlennek nem tűnik a közepe, csak kemény. Olyan állagúnak kell lennie a masszának, mint a jól kikevert vajkrém.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!