Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csőbensült a csőbensült?...

Miért csőbensült a csőbensült? Mitől az?

Figyelt kérdés
2008. okt. 25. 16:48
 1/3 anonim ***** válasza:
67%
Én úgy tudom, hogy azért nevezik csőbensültnek, mert cső formájúra készitik és úgy van sütve. Ezt egy mesterszakács mondta, de nem vagyok biztos benne hogy jól emlékszem, mert nem voltam józan akkor épp.:)
2008. okt. 25. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
73%
Mert a sütőt ( vagyis régen nem sütő volt, hanem sparhelt,) és ennek a sütő részét sütőcsőnek hívták.
2008. okt. 25. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a kajákat régebben -főleg a mediterrán gasztronómiai kultúrövezetben- egy hosszúkás, csőre hasonlító fedeles cserépedényben készítették el. Innen a neve, mi már az edényt nem használjuk, reszelt-, olvasztott sajttal, besamell mártással, vagy sajtmártással készített ételeket nevezünk így.
2008. okt. 25. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!