Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom almás sütit szeretnék...

Finom almás sütit szeretnék sütni, segit valaki?

Figyelt kérdés

Hozzávalóim: sütőmargarin, tejfől, szodapor/-bikarbóna, citrom, liszt, fahéj, pár alma, vanilia/rum eszenc.

Valami kavart sütire gondoltam amibe az almát bele reszelhetem.

Lényeg azon van, hogy van olyan recept amelyikbe tejföl, esetleg margarin is kell?

Azok mintha finomabbak:D

2010. jún. 3. 08:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Bárcsak almás pitét szeretnél készíteni:)
2010. jún. 3. 09:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Az is jöhetne de nincs sok almám..éppen csak egy pár darab, ezért kellene olyan recept, amelyikbe csak bele kell reszelnem:D
2010. jún. 3. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, passz :(

De 1.! Van tuti almás pite recepted?

2010. jún. 3. 09:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

5 tojás

20 dkg margarin

20 dkg cukor

20 dkg liszt

rum, vagy rumaroma

Egy citrom reszelt héja

3 nagy alma

narancslekvár( nem kötelező, de finom bele)

őrölt fahéj

Elkészítés:A cukrot a margarinnal kikevered, egyenként hozzáadod a tojások sárgáját egyenként, a lisztet kanalanként, a csipetnyi sót, az almákat hámozva kockára vágva (innen már csak fakanállal keverd, nagy, széles mozdulatokkal), a fahéjat,a reszelt citromhéjat, a rumot (fél deci) és kb.3-4 kanál narancslekvárt (sárgabarack is jó bele).

Ha megvan a massza, a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vered és kanalanként, óvatosan azt is hozzákevered!

Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöd és közepes tűznél, sütőben (180 fok) megsütöd.

Jó étvágyat!!!

2010. jún. 3. 14:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát ez a recept tökéletes!!!!!Én ilyenre is gondoltam!!!! :D Mármint h ne legyen vele macera, mint a kavart tésztákkal is ahogy van, h egybe kavarsz mindent össze majd teszed be a sütőbe és kész!

Köszike

2010. jún. 4. 07:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Most nézem...Nem kell bele sütőpor????
2010. jún. 4. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
bizony nem kell bele sütőpor...és isteni finom
2010. jún. 4. 09:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok. Köszike
2010. jún. 4. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!