Gyors sós sütemények?
Nem baj ha sütni kell.
Csak ne legyen olyan időigényes
Sós-sajtos ropogós (sokáig eláll )
30 deka liszt, 25 deka ráma, vagy 20 deka zsír (én fél rámát kiegészítek zsírral 20 dekára.)
10 deka reszeltsajt belegyúrva.
6 evőkanál hidegvíz,1 evőkanál 10 %-os ecet, só ízlés szerint.(kezdetnek egy teáskanál, aztán egy csipet kóstolás, hogy elég-e )
A zsiradékot liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk.
Kb fél órát pihentetjük, majd kb 1 cm vastagra kinyújtjuk.
derelyevágóval kb 1 centis csíkokra vágjuk, amiket kb 4-5 centisekre darabolunk.
felvert tojással lekenjük, és sütőpapíros tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel, mert megnőnek. Megszórjuk még reszelt sajttal, vagy köménnyel, szezámmal.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.(hamar sül ) Ennyiből kb 3 tepsi lesz. Lehet pogácsának, vagy négyszögeknek is kiszaggatni/vágni.
Olyan kelendő, hogy érdemes dupla adagban készíteni.
Vendégvárónak is tökéletes.
Van krumplis-sajtos-baconos muffin receptem is, azt tényleg csak össze kell keverni, és mehet a formába.
Ha van muffintepsid, leírom a receptet.(joghurt, kefír, tejföl valamelyike kell bele, de végsősoron tej is jó )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!