Viko007 kérdése:
A basmati rizst lehet tapadósra főzni?
Figyelt kérdés
Ha igen valaki le tudná nekem írni.2017. nov. 11. 21:31
1/2 anonim válasza:
Amennyiben ez alatt a "kínai" tipusú rizst érted, akkor igen, söt általában ezt használják eredetileg.
A rizst kiméred egy pohárral vagy bögrével, elötte NEM mosod meg.
Egy lábasba beleteszed, NEM pirítod meg, hanem másfélszeres hideg vízzel felöntöd.
Elkezded fözni, kis lángosn tovább fözöd, közben néha megkevergeted, amíg a víz nagy részét beszívja, utána elzárod a tüzet és letakarva 10-15 percig pihenteted.
Így összetapad és olyan lesz, mint a távolkeleti országokban ismert.
2/2 anonim válasza:
Persze. Négyszeres vízben (de 3,5-szeresben is) minden rizs tapadósra főtt eddig nekünk, basmati, jázmin és az olcsó kis simák is.
Kivéve a barnarizs, az annyit fel se vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!