Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vmi különlegesen finom recepte...

Vmi különlegesen finom receptet szeretnék, ötletek?

Figyelt kérdés
Sajnos mostanában a párommal elég sokat veszekedtünk és vmi különleges finommal szeretném meglepni:) A lényeg,h köret rizs,petrezselmes krumpli,ne legyen,ezeket nem szeretjük.
2010. máj. 31. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vadas-marha zsemlegombóccal.
2010. máj. 31. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt van a receptje

Hozzávalók:

1 kg marhahús (nyelvből, szívből is lehet)

10 dkg húsos füstölt szalonna

1 nagy fej hagyma

3-3 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér

babérlevél

bors

1 savanykás alma

2 dl tejföl

2 csapott ek. liszt

mustár

cukor

Elkészítés:

A húst kisebb szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a hagymához, amit füstölt szalonnán kicsit megfonnyasztottunk. A hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ízlés szerint babérlevelet, sót, borsot és annyit vizet, hogy a hús puhára tudjon főni, de ne maradjon sok víz rajta. Ha a hús már majdnem puha, egy meghámozott, feldarabolt savanykás almát is adunk hozzá.

A puhára főtt húst tányérra szedjük, a zöldségeket – kellő mennyiségű levet hagyva alatta – turmixoljuk. 2 dl tejföllel, 2 ek. liszttel behabarjuk, ízlés szerint mustárral, cukorral ízesítjük, felforraljuk. A hússal együtt is főzzük 1-2 percig, majd zsemlegombóccal tálaljuk.

Zsemlegombóc:

Fél kg krumplit meghámozva, darabokra vágva megfőzünk, áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 púpozott ek. zsírt (v. 3 ek. étolajat), ízlés szerint sót, fél kg lisztet, valamint 2 db zsemlét kockára vágva, szárazon megpirítva, kihűtve. Langyos tejjel sűrű masszává dolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, majd bő, sós vízben kb. 20-30 percig főzzük.

Tanácsok:

Kuktában hamar megfő! Az alma olyan kellemesen pikánssá teszi, hogy én mustárt nem is szoktam beletenni.

2010. máj. 31. 11:13
 3/8 anonim válasza:
100%

én tudok valami nagyon jót.

Lényegében rántott hús... Szóval, a csirkemellet befűszerezed bazsalikommal, raksz rá mézet(ne sokat), chili... És bepanírozod! Nagyon finom. a köret meg lehet bármi. És készíts hozzá salátát: kígyóuborka, lilahagyma, paprika, paradicsom. Ezeket felvágod, felöntöd egy kis vízzel, +kis ecet+cukor.

2010. máj. 31. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

szia! ha jó étvágyú a párod én valami tartalmasat javasolnék pl. csülök Pékné módra, vagy Bakonyi gombás-tejszínes szelet nokedlivel.

kicsit munkásak, de megéri:)

üdv.

2010. máj. 31. 11:31
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez mind finom, de egyik se különleges, nálunk ezek mindennapi kaják, mondjuk a csirkemell az jól hangzik:))

Köszönöm,de jöhetnek még:D

2010. máj. 31. 11:38
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék:)

2010. máj. 31. 11:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Úhh,köszönöm:))))
2010. máj. 31. 12:09
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, hogy nektek ez mennyire különleges, de nálunk annak számít, és nagyon szeretjük:

[link]

Desszert: [link]

Nem tudom szeretitek-e a kínait, nálunk ez most újdonság:

[link]

2010. máj. 31. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!