Olcso etelek receptjet meg tudnatok velem osztani? (nagyon olcso etelek erdekelnenek)
a 2-3 napos kenyeret este melegszendvicsnek meg lehet csinálni - margarin, egy szelet párizsi és pici sajt
a sajtot én kis adagokban lefagyasztva tartok a fagyasztóban, mert elég drága, de feladagolva már nem vészes az ára
paradicsomleves, paradicsomos káposzta, krumplis tészta (ezt maradék paprikáskrumpliból szoktam összetörve a főtt tésztával keverve megcsinálni, hogy ne kelljen másnap is ugyanazt enni)
ha tudsz olcsó baromfivirslit venni (kb 300 ft egy 20 db-os csomag a Lidlben), akkor én frankfurtilevesnek használnám föl, vagy a paprikáskrumpliba
maradék kenyérből bundáskenyér - a tojást tejjel vagy vízzel szoktam felhígítani, úgy kiadósabb, és az ízén se lehet érezni, hogy hígítva van
sokat lehet spórolni, ha a maradékokat lefagyasztod egyszemélyes adagokban, így bármikor tudsz elővarázsolni egy-egy adag étel
a füstölt kolbász, bár nem a legolcsóbb, de nagy szolgálatot tesz egy-egy maréknyi adagokban lefagyasztva - nagyon földobja pl a bableves vagy paprikáskrumpli ízét
a bablevest én vörösbab konzervből szoktam készíteni, pár szál répával és krumplival, belefőzött marék kolbásszal - nagyon olcsó és laktató kenyérrel
a rántott dolgok sem drágák, főleg így ősszel, mikor a zöldség olcsó
rántott karfiol, rántott cukkini, rántott hagymakarika, rántott karalábé
a ropogósra sült csípős csirkeszárnyat nagyon szeretem, pedig amúgy nem rajongok a szárnyért
a szárnyból egy tálca (kb 10-15 db) olyan 400 ft-ba kerül nálunk
a szárnyakat ketcuppal, sok fűszerrel, vegetával bekenegetve kb másfél óra alatt szép pirosra sütjük
mellé krumplipüré vagy majonézes krumpli és kenyér
a löncshúsos melegszenvicskrémmel meg is lehet tölteni félbevágott főtt krumplikat is, és sütőben megpirítani (a kivájt részt is bele kell keverni a töltelékbe)
ezt kenyérrel, savanyúsággal szoktuk enni
Párolt káposzta valami olcsó virslivel vagy kolbásszal.
Anyu almalevest szokott régen zsírban sült krumplipogácsával csinálni.Tejleves,tejbegríz.
A Matutka is nagyon nagyon finom, - magában, vagy húspótlóként is.
Íme a recept:
1kg tisztított, nyers krumplit reszelj le tökreszelőn, üss rá 2 tojást, fűszerezd borsal, sóval, ételízesítővel, majd keverj bele annyi lisztet, amennyit felvesz. (A tészta olyan legyen, hogy az evőkanálon halomba meg tudjon állni, de ha beleteszed a sütő zsiradékba a krumpliszálak ne potyogjanak le róla.)
Szóval, ezután kicsit álni hagyjuk, majd evőkanállal forró zsiradékba kell szaggatni, és pirosra sütni.
Ha van othon egy kis tejföl és fokhagyma, azzal még inkább meg lehet bolondítani.
Nagyon, nagyon finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!