Olcso eteleket sorolnatok?
Mostani arakhoz merten olcsot :)
Mindenevok vagyunk :)
Krumplis etelek mind olcsok:
- paprikas krumpli lebbencs tesztaval, nokedlivel, tejfollel, ecetes salataval
- paradicsomleves krumplis tesztaval, kovaszos uborkaval
- buggyantott tojasleves hagymas, tepsis krumplival
- tocsni fokhagymas es tejfolos martogatossal
- hejaban sult krumpli vajjal
Fozelekek:
- zoldbab/kelkaposzta/paradicsomos kaposzta/tok/sargaborso/lencse/hagyma tort paszuly/cukkini/patiszon/borso/regi sulis fozelek vegyesen volt benne borso, repa, karalabe nem jut eszembe a neve/karalabe/padlizsan onmagukkal habarva egeszsegesek is, nem kell rantas sem rajuk
Feltet:
- csirkeszarny/csirkelab/hamis fasirt, fasirt, krokett
Tepsis etelek:
- tepsis csirkecomb kakukkfuves martogatossal
- sult csirkeszarny vele sult zoldsegekkel
- krumpliagyon sult fasirtgolyok
Tesztas etelek:
- cukkinis teszta
- bolognai
- brokkoli kremleves es sajtos-tejfolos teszta
Zoldseges etelek:
- rantott zoldsegek (tok, patiszon stb)
- toltott (pl palacsintaba, gomba stb)
Desszert:
- tejbegriz
- palacsinta
- muffin
Rakottasok:
- rakott krumpli, bolognai, brokkoli, karfiol stb ezeket lehet hus nelkul is csinalni
Porkoltet, Alfoldi gulyaslevest nagy adagban is lehet fozni es akkor ket napig eszitek :)
Ha nagyon olcso etelek kellenek, mindenkepp a zoldsegeket javaslom :)
Olcsoak, egeszsegesek! Parolva, sutve, rakottasan..
Az előző nagyon jókat írt.
Én még hozzátennék.Persze attól függ,h mennyire vagytok "igénytelenek". Én az vagyok így a lehető legolcsóbban oldom meg.
Az első hozzászólóhoz. Üres kenyér langyos tejjel pld nagyon laktató :))
olcsó leves:
hamis húsleves. pár répát egy vöröshagymával puhára főzöl és csinálsz hozzá daragaluskát
daragaluska: egy tojást felversz .öntesz hozzá 3 evőkanál olajat,ezt összekevered. sózod,borsozod,esetleg némi fűszuer is mehet bele pld majoranna,vagy petrszelyem majd 4-5 evőkanál búzadarával besűríted az egészet. hagyod negyed óráig,majd beleszaggatod a forrásban levő levesbe. elég kicsiket szaggatni a galuskából ,mert megduzzad. majd amikor feljöttek a leves tetejére a galuskák lefeded és kb fél óráig hagyod. a levest ízlés szerint ízesíthed. só,bors. esetleg vegeta.
olcsó húsnak ajánlom a csirkemájat. kb 400 ftért lehet kapni egy kilónyit fagyasztva.
kedvenc receptem: [link]
ha kicsit nehezebbre vágysz,akkor túrós csusza. én túró nélkül szoktam,mert igazából anélkül is jó. a lényeg úgyis a tejfől és a szalonnapörc :))
csinlhatod kockatésztából is,de én nokedlit szaggatok ,abba keverem a tejföl egy részét, a többit a tetetjére,majd az ,sült szalonnapörcöt:)
Amúgy ha nem akarsz drága zöldségeket gyümölcsöket venni a vitamin miatt,de egészséges akarsz lenni,akkor elég ha rendszeresen eszel vöröshagymát és fokhagymát,sztem ezekben mminden benne van ami immunerősítő.
A kefír is fontos a gyomor háztartásához. Olcsó kefírt úgy tudsz csinálni,hogy veszel egy kis kefírt és 1-2 liter zacskós tejet. ne tartósat és legalább 2.8%os legyen.
ezt összeöntöd és 24 óra alatt szobahömérsékleten zárt edényben az egész kefír lesz. hütőben tárolhatod utána.
Elvileg ha megettél belőle,akkor további tejjel tudod "életbe" tartani,de sztem utána már higul.
fém eszközzel nem szabad kavarni.fával,vagy műanyaggal szabad csak.
ja még valami. Ha hozzájutsz olcsó,vagy ingyen gyümölcshöz szilva,meggy,cseresznye,szőlő,ribizli,barack stb akkor saját magad készíthestz lekvárt is belőle,csak fel kell tenni főni pár órára rotyogni,addig amíg be nem sűrüsödik.Cukrot tehetsz bele az tartósítja is,és akár fagyasztóba is rakható Közben persze kevergetni se árt. Elég takarékon is.
ja igen.
Gyümölcsleves. Nagyon egyszerű nagyon finom.
1,5-2l vízbe teszel 4-5 darabos fahéjat kb kisköröm méretűt,és ugyanennyi szegfűszeget. felforralod. majd egy tasak pudingport (vagy vanília,vagy puncs/eper . ez függ a gyümölcs jellegétől is) kikeversz tejjel 1-2 deci is elég,de ha tejesebbre akarod a levest,akkor többet. beleöntöd a levesbe együtt forralod újra majd ebbe teszed a gyümölcsöket. Gyümölcstől is függ hogy mikor kell belerakni,de célszerűá a végén 1-2 percre forralni,mert ha sokáig főzöd,akkor teljesen összeeseik a gyülcs puhára,ami sztem nem gusztusos.
Szilva,őszibarack pld nagyon hamar összeszottyad. Alma mehet picit előbb bele. Szőlővel is nagyon finom. 12-15 evőkanál cukor kell bele,mert különben nem lesz édes,és citromlével kell megbolondítani,hogy ne csak édes legyen,hanem kicsit savanykásabb.
1 napig célszerű érlelni,hogy összeérjenek az ízek. Jéghidegen fogysztandó.
Fejeskáposzta
egy tipp. nem reszelem,hanem csíkokra vágom,és így dinsztelem meg. így darabosabb lesz és sokkal kevésbé macerás,és még gusztusosabb is lesz.
leveles tésztába szoktam tölteni ,vagy felütöm pár tojással rántottának.
leveles tésztát amúgyis ajánlom. olcsó gyors ,finom
olyan leveles tésztát szoktam venni,amit nem kell nyújtani darabolni. 6 darab szokott benne lenni. Pennyben szokott lenni.
Egyik felét 3 késvágással mertsezm a másik részbe teszem a tölteléket
Ez lehet májkrém, kápsozta, lekvár,vagy akár puding is)
összehajtom
majd a tepsibe olajat öntök bőven. erre szórok lisztet.
a tésztadarabokat a tespbe teszem ,majd felvert tojással megkenem. 35-40 perca latt ropogósra sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!