Milyen ételt ismertek ami kiadós és nem kerül több ezerbe? és eláll 1-2 napig?
Rakott krumpli sok tojással!
De bármi eláll 1-2 napig, főzelékek, rizs, húsok, levesek, főleg ha hűtőbe teszed őket :)
Hamis carbonara spagetti. Nagyon durván laktat!
1/2 kg spagetti tésztát kifőzöl, közben kockákra vágsz kb 25-30 dkg szalonnát, egy közepes fej vöröshagymát. A szalonnát lepirítod, majd hozzáteszed a hagymát, ha üvegesre sült ráöntesz kb 3 dl (főző)tejszínt és egy nagy 450 grammos tejfölt, összeforralod és a végén lehet bele tenni kb 10 dkg-nyi sajtot de ezt nem is muszáj. Sőt sajtkrém is mehet bele az olcsóbb. Kiszámolom gyors hogy ez mennyibe kerül: tészta 200, szalonna 270, hagyma 50, tejszín 200, tejföl 150, (sajt 99) ez így lenne 970 ft, amiből bőven jól lakik 6 ember is (tapasztalat)és tárolni is könnyű, csak nem szabad összeönteni a tésztát az öntettel. :) Melegítve szerintem finomabb is. :P
Szia!
Dödölle, prósza, slambuc, rakott karfiol vagy rakott káposzta.
(A dödölléhez csak krumpli, liszt, olaj/zsír, hagyma, esetleg tejföl kell, de az már csak tálaláshoz.)
Üdv!
13 07-es vagyok.
Ez nem igazi carbonara ez csak a magyarosított verzió. Az igaziba se tejszín se tejföl nincs, viszont sok tojás sárgája nyersen, no meg rengeteg parmezán.
Olaszországban istenit ettem, de szerintem macerás itthon úgy csinálni és hát eltarthatósága a (majdnem) nyers tojás miatt szinte 0. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!