Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a házassági évfordu...

Mit főzzek a házassági évfordulónkra?

Figyelt kérdés
Olyan receptek kellenének,amibe nem kell tojás és tejtermék sem.
2010. máj. 18. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Natúr sült csirkemell

60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj.

A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzűlló tálba teszem. Ráöntök 3 ek olajat, 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével.



Zöldfűszeres csirkemell

60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem.

A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzűlló tálba teszem. Ráöntök 3 ek olajat, 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével. A végén apróra vágom a petrezselyemzöldet, beleforgatom a már kisűlt, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom. Hidegen szelem fel.


Gesztenyével-aszalt barackkal töltött csirkemelltekercs



Hozzávalók 2 tekercshez:



1 nagy csirkemellfilé


2 csomag édesített gesztenyepüré (vagy inkább 1,5, valamennyi marad belőle)


2 marék aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack) borba áztatva, egészben


2 ágacska rozmaring apróra vágva


2 csomag bacon szalonna (2x20 dkg)



A csirkemellet megmostam, szárazra töröltem és először hosszában kettévágtam. Levágtam róla kétoldalt a leffentyűket (mint megtudtam, ezt a gundelesek madárkának nevezik) és félretettem további felhasználás céljára. A mell mindkét felét oldalt egy nagy, éles késsel bemetszettem, és szétnyitottam. Letakartam egy darab folpackkal és vékonyra klopfoltam. Megfordítottam a húst, hogy a fólia kerüljön alulra és azon dolgoztam tovább. Az így kapott többé-kevésbé téglalap alakú húsra kentem a tölteléket, majd feltekertem.


A töltelék: először megsóztam-fehérborsoztam a hússzeletet, majd megkentem a villával szétnyomkodott gesztenyepürével (kb. fél cm vastagon). Utána megszórtam aszalt sárgabarackkal (előzőleg áztassuk egy fél órára fehérborba, hogy kicsit megpuhuljon, majd szűrjük le), és apróra vágott rozmaringlevelekkel. Ekkor a fólia segítségével szorosan feltekertem és kicsit ferdén begöngyöltem 2 szelet baconbe (rakjuk őket egymás mellé, hogy kicsit fedjék egymást és úgy göngyöljük) és az egészet becsavartam egy téglalap alakú alufóliába. A két végét megsodortam, mintha szaloncukrot csomagolnék.



A madárkákat csak megsóztam, borsoztam és baconbe, majd alufóliába tekertem.



Az így kapott megaszaloncukrok mentek a sütőbe 170 fokra (légkeverés), kb. 50 percre-1 órára (a madárkákat hamarabb kivettem, a nagyok még sültek egy 10 percet). Mikor elkészültek, kivesszük őket a sütőből, és nem bizgetjük egy ideig, csak tekerünk a két végükön egyet-egyet, hogy szorosabban fogja a fólia. Hagyjuk kicsit hűlni, így felbontás után könnyebben szeletelhetőek.


A baconbe bugyolált madárkák akár egy későbbi hidegtál részét is képezhetik kis karikákra vágva, aszalt szilvával körítve.



Sült bőrös malacpecsenye

Hozzávalók:



2 kg bőrös malachús (oldalas, lapocka vagy tarja)


húsos szalonna


köretnek: burgonya



A kenőpáchoz:


2-3 ek. mustár


2-3 ek. olaj


őrölt bors


2 fej zúzott fokhagyma



Kenegetni: sör



A bőrös részt kockásra bevagdossuk a húsig, enyhén besózzuk (bemasszírozzuk a sót). Összekeverjük a kenőpác alkotórészeit és minden oldalról bekenegetjük vele a husikat. Főleg a bőrös részre jusson bőven. Egy nagy tepsiben megágyazunk a húsnak vékonyra szelt húsos szalonna szeletekkel, arra fektetjük a húst és a tetejére is teszünk a szalonnából. A hús a tepsi közepén feküdjön, köréje pedig fél centisre karikázott krumplit halmozunk, melyet előtte sóztunk, borsoztunk és kevés olajjal összeforgattunk, hogy ne tapadjon a sülésnél össze. Fóliával letakarjuk az egészet és kis lángon 1,5-2 órát pároljuk, míg puha nem lesz. Utána levesszük a fóliát és a tetejéről a szalonnákat és nagy lángon pirosra sütjük a bőrt. Közben 2 percenként sörrel bekenegetjük.

2010. máj. 18. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
hű,nagyon jók,köszönöm!
2010. máj. 18. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
szívesen,jó ünneplést:)
2010. máj. 18. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyenkor nem a konyhába kell pepecselned, hanem elkéne mennetek egy étterembe egy kellemes vacsorára! Ez igy illene sztem... 1 évben egyszer megérdemlitek erre az alkalomra!
2010. máj. 19. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
eddig mentünk,csak most van egy 5 hónapos kisbabánk,aki este 8-kor már alszik,és nincs senki,akire rábízhatnánk.
2010. máj. 19. 11:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!