Hogyan készíthetnék fokhagymakrémlevest?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Itt egy recept hozzá, de én különleges fűszereket nem tennék bele: [link]
A kenyérkockát ki ne hagyd, azt tálalásnál rakja mindenki bele a levesébe, hogy ropogós maradjon. A kenyérkockákat serpenyőben kicsi olajjal pirítsd és szórd meg finom ízesítővel!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem:
Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- só
- őrölt fehérbors
- fél liter csontleves (esetleg leveskockából)
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A fokhagymát öszezúzni, forró olajon meghervasztani. Ráhinteni a lisztet, ha szép rózsaszínes, felönteni csontlevessel. Sóval, fehérborssal ízesíteni -> kiforralni. Tálalás előtt tejszínt beleönteni, merülőmixerrel krémesíteni.
Frissen felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is meg lehet hinteni, pirított zsemlekockákkal kínálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!