Ehető ez a gomba?
Szoktam gombát venni, és valamikor lefagyasztani, majd felengedi és megsütni. Most viszont eléggé elbizonytlanodtam.
A fehér csiperke gombát felengedtem (kb 2-3 hete fagyasztottam le) és sötétbarna, közepesen barna, és néhol fehér színű. Tegnap kiengedés után az egész konyhában és az előtérben éreztem a gomba illatát/szagát(?) és hűtőbe tettem. Most szerettem volna megcsinálni, de 5-10 percet felette állva egyre erősebbnek éreztem illatra/szagra(?). Állagra nem ragacsos. Most akkor romlott vagy létezik olyan, hogy túl érett?
Lejárati dátum nincs rajta, csak csomagolási, mégpedig 05.05-e.
Én is szoktam gombát fagyasztani, de mindig fagyosan kezdem el sütni/főzni.baja nem lehet egy napi hűtőben állás alatt, az elszíneződés, az erős illat sem a romlás jele, csak, sokkal intenzívebb, mint nyersen vagy fagyottan.
Ha rögtön lefagyasztottad a dátumnak nincs jelentősége.
De most már mindenképpen csinálj belőle valamit,egyétek is meg, mert még egy napot nem bírna már ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!