A sóska párolásakor keletkezett lét le kell önteni, vagy nem?
Figyelt kérdés
Azt olvastam ugyanis, hogy oxálsav tartalma miatt nem egészséges a leve.2010. máj. 12. 12:47
1/6 anonim válasza:
Akkor a paradicsom levét is eldobod? Mit eszel akkor?
4/6 anonim válasza:
A csecsemők esetében kell leönteni,mert az ő májukat még megterhelheti az oxálsav,főleg ha gyakran és sokat kapnak.Felnőtt esetében nem eszel gondolom több kilónyi sóskát naponta,ami a te súlyodhoz stb. lenne káros.
5/6 anonim válasza:
A spenótét szoktam leönteni, mert az keserű, a sóskáról még nem is hallottam, hogy a leve egészségre káros lenne. 52 éves vagyok, imádom a sóskát, eddig semmi bajom nem lett tőle, remélem ezután sem lesz.
6/6 anonim válasza:
Szia! Én is olvastam, hogy vesekövet okoz, ha túlfőzik. De nem csak a lé, a növény is. Állítólag csak addig szabad főzni, amíg felforr. Egyébként nekem nem lett leve. Érdemes nyersen turmixolni, akkor biztosan megfő, mire felforr. Azt is olvastam, hogy a maradékot is inkább hidegen kell megenni, mert a melegítésnél ugyanez van.
De nagyanyám 80 évig ette a sóskát, és semmi baja nem lett, pedig nem tudta ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!