Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rozsdamentes fémlábosban...

Rozsdamentes fémlábosban keleszthetek tésztát?

Figyelt kérdés
Vendégség lesz nálunk hétvégén és a létszám miatt nem elég az amúgy használt kelesztőtálam. Vajon nem árt a tésztának, ha a rozsdamentes lábasomban kelesztem meg? Nem tudom, nem árt a fém az élesztőnek? Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de abszolút nincs ebben tapasztalatom, eddig csak műanyag és kerámiaedényben kelesztettem és nem akarok beégni a vendégek előtt. Előre is köszönöm a válaszotokat!
2010. máj. 10. 22:52
 1/10 anonim válasza:
100%
Szerintem nem gond. Csak béleld ki az oldalát! Nehogy a tészta oda tapadjon.
2010. máj. 10. 23:00
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Nem szerencsés ha az élesztős anyag fémekkel érintkezik jobb a zománc, műanyag.Nem véletlen hogy régen fateknőben kelesztettek. De azért nem fog tragédia történni ha abbn csinálod egyszer.
2010. máj. 10. 23:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyúrd be a tésztát és tedd rá egy tiszta konyharuhára és úgy tedd a lábosba keleszteni.
2010. máj. 10. 23:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kelesztheted benne. A pékségekben is un. fémcsészékben kelesztik a tésztát.

maszatka

2010. máj. 11. 00:21
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Érdekességként még leírnám, hogy manapság pár éve az ÁNTSZ és az Állategészségügy szigorúan bünteti a pékségeket bármilyen faeszköz használatáért (fateknő, fakanál stb.), mivel a fa repedéseiben sok baktérium telepszik meg, hiába mosogatják. Még az asztalnak is fémnek, márványnak v. műanyagnak kell lennie. Ezért kelesztünk fémcsészékben, ha kevesebb a tészta, akkor műanyagládában.

maszatka

2010. máj. 11. 00:31
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

"szigorúan bünteti a pékségeket bármilyen faeszköz használatáért (fateknő, fakanál"

Valakinek ki kellene osztani a Nobel csontot évszázadokon kersztül fateknyőben kelesztettek igaz hogy nem volt ÁNTSZ. Oszt mög a kémijai rejakcijóról nem regélnek mivel 3 fém minyimum ott van a rozsdamentes teknyőben.

2010. máj. 11. 09:00
 7/10 anonim ***** válasza:
20%
Nem utolsó szempont még, hogy a fa jó hőszigetelő, a teknőben lévő tészta jó meleg marad. Na persze ha a pékségnek van bőven energiája az egész helyiséget 30 fokon tartani, akkor mindegy. Ugy is lehet.
2010. máj. 11. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A ékségekben télen-nyáron 40°C körüli a hőmérséklet, úgyhogy ez nem akadály...
2010. máj. 11. 10:08
 9/10 anonim ***** válasza:
*pékségekben
2010. máj. 11. 10:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Akkor nyugodtan bedagasztom majd a tészát.

Miért nyomtátok le némelyik választ nullára? Nekik is nyomtam egy zöld kiskezet, attól majd javul a % :=)!

2010. máj. 11. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!