Melyik muffin sütő a jobb? Szilikonos vagy a teflonos fém?
A szilikont nem szeretem, mert nem stabil. (Meg müanyagot nem szeretek ételkészítéshez használni)
Nekem teflonos van, már több, mint 10 éves, nem ragad bele semmi, pedig nem használok papírt sem bele, egyszerüen olvasztott vajjal kikenem.
Természetesen nem szabad késsel szedni ki a muffinokat (egy müanyag kiskanál nyele tökéleseten megfelel, ha valamiért kellene), meg ha megsült, akkor kb 5-10 perc után könnyen kijönnek minden erölködés nélkül.
Ha papírt használsz, akkor viszont elötte nem szabad semmivel kenni a formát, mert ha vajazod 8esetleg lisztezed is), akkor az az, ami odaragasztja a papírt.
Én is teflonos /ha hinni lehet benne / muffinsütőt használok, de mindig muffinpapírral, így természetesen nem is kenem ki.Az nagyon igaz, hogy mielőtt kiszedjük a formából, pihentetni kell. Én vizes viledára teszem, így alulról kap egy kis párát, és pár perc múlva simán kiemelhetők a sütik.
Szilikonformáim is vannak, egyedi darabos, de ezeket is egy tepsibe kell sorakoztatni, mert tényleg nagyon labilisak, ha meg vannak töltve. Ezeket sós muffinhoz használom, amik gyakorlatilag gyors pogácsa helyett "jöttek létre", de ezekbe nem teszek papírt természetesen.
Rossz papírkapszlival előfordulhat.A tésztától is függhet, hogy elég zsiradék van-e benne.
És persze a papírt mindig óvatosan, körbe-körbe haladva kell lehúzni a muffról.Majd megnézem én melyik fajtát használom, és majd visszaírok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!