Most úgy sütnék valamit. Gyors, könnyű és finom recepteket várnék. Ti mit sütnétek a helyemben?
*és az öt és 10 közötti átmérőjú kis kört, akart lenni
bocs, gyorsan írtam
25-25 dkg túró, rama, liszt + 1 tojás és só
összegyúrod a tésztát, pihenteted, hajtogatod, pihenteted (3 hajtogatás+3*30 perc pihentetés) - kinyújtod 1 cm vastagra, megkened tojással/tejjel sajttal megszórod v. köménymaggal vagy nem szórod és 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szaggatsz...170-180 °C-on megsütöd
4 perces süti!!! (kell hozzá egy nagyobb csésze)
-4 evőkanál liszt
-4 e.kanál kristálycukor
-2 e.kanál kakaó
-1 tojás
-3 e.kanál tej
-3 e.kanál olaj
berakod a mikróba 4percre és KÉSZ! :D
kell mondanom, hogy össze is kell ezt mind keverni? :D
amúgy nagyon finom!
nekem van egy könnyű és finom sütireceptem, amit a suliba tanultam.
Tejfölös meggyes piskóta
egy tálba üssél bele 6 db tojást,öntsél bele egy nagy poharas tejfölt,de a poharat ne dobd ki mert a többit azzal kell kimérni és a tálba kell mindent önteni. 1 és fél pohárnyi kristálycukor, 2,5 pohár liszt, fél pohár olaj,hogy ne ragadjon le, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliáscukor,és ezeket keverd össze vagy fakanállal vagy habverővel. öntsd bele a tepsibe és a tetejére dobáld rá a meggyet vagy ha ezzel nem akarsz bíbelődni, akkor mielött beleöntenéd a tepsibe a meggybefőttet a leve nélkül öntsd bele a tálba és fakanállal keverd össze.kb fél óráig kell sütni de a tűpróbával meg tudod nézni h jó e már, ha nem ragad rá a tészta akkor kész.
A 4 perces sütit bele kell tenni egy csészébe?
Hány wattra állítsam a mikrót?
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!