Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom valaminek a 100...

Hogyan tudom valaminek a 100 grammját kiszámítani?

Figyelt kérdés
Például ha sutok valamit, és érdekelne hogy 100 grammban mennyi kalória van, azt hogyan tudnám?
2017. jan. 15. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:
41%

Mondjuk ha tudod, hogy egy kilóban mennyi a kalória, akkor elosztod 10-esl, mivek egy kilo 1000 gram.

Vagy ha tudod, hogy 5 grammban mennyi, akkor szorzod 20-al, mert 5*20 az száz.

Azóval vagy osztással, vagy szorzással.

2017. jan. 15. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Az elözöekkel ne foglalkozz, mert csak kötözködnek.


HA sütni akarsz, akkor az összes nyers hozzávalókat leméred (ez a sütésnél eleve szükséges), ezek kcal-értékét kiszámolod, és összeadod az egészet. Így megkapod, hogy az egész süteményben hány kcal van (pl 1400 kcal).

A kész süteményt leméred, hogy mennyi a súlya (pl. 700g) és ezzel elosztod a kcal-értéket: 700 g 1400 kcal, akkor 100 g-ban 200 kcal van.

2017. jan. 15. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
#3: szived joga úgy gondolni, hogy aki nem képes magától összeadni és osztani/szorozni az nem egy életképtelen idióta, ahogy nekem is jogom van az ellenkezőjét gondolni.
2017. jan. 15. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

NEm egészen van igazad, mert ilyen esetben ha a NYERS hozzávalók súlyát összeadja, az nem ugyanannyi, mint a KÉSZ sütemény súlya, sütés közebn ugyanis egy csoo iz kipárolog belöle, azaz jelentösegen kevesebb lesz.

EZÉRT nem igaz, hogy az alapanyagok súlyát kell elosztani, mert azzal igencsak téves eredményt kapna.


Ahogy írtam is, a nyers összetevök kalóriaértéke egyenlö a kész sütemény kalóriaértékével, de a súlya nem, ezért kell a készet leme´rni és EZT a súlyt venni figyelembe.


A te válaszod nem segít semmit a kérdezönek, mert éppen a léyneg nincs benne, és az, hogy nagyképüen odavetsz valamit, az nem válasz, csak kötözködés!

2017. jan. 16. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 szaszaa11 ***** válasza:

Akkor tisztázzuk, így működik:

Van egy nyersanyagmennyisség ( alapanyag )

- Előkészítési veszteség ( pl.: pucolás, torzsa levágása, magozás stb. )

- Sütési/főzési/ hőkezelési veszteség ( ami a hőkezelés közben kivonódik a nyersanyagból, ez viszont lehet 0 is, pl. Főzésnél ha felhasználod az egész főzővizet )



Így jön ki a készétel pontos mennyisége, ebböl pedig tudsz kalóriát számolni, de egyébként vannak erre kalkulátorok az interneten.


Kcal-ra pontosan gyakorlatilag lehetetlen kiszámolni, hiszen hiába tudod, hogy mondjuk 100g brokkoli teszemfel 37 kcal, ha levágod a szárát, ami mondjuk 10g, abban nem biztos hogy 3,7 kcal van, tekintve, hogy az alapanyagok egyes részeinek is eltérő lehet a kalóriatartalma. De azért nagyjából kiszámolható!

2017. jan. 16. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
ma 11:30-as: a kalóriazámolásnál MINDIG a megtisztított, fözésre/fogyasztásra elökészített alapanyagok súlyát kell figyelembe venni, a tisztítási, stb veszteség ezért nem jöhet szóba.
2017. jan. 16. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!