Most akkor a száraz kuszkuszban hogy lehet több kalória mint a főzöttben?
A kalóriaérték száz grammra vonatkozik.
100 gramm szárazból jóval több főzött lesz. Értsd: 100 gramm főzöttben csak 30-40 gramm száraz van (csak tipp, nem szoktam kuszkuszt főzni), a többi pedig víz, aminek nincs kcal értéke.
Mindig a száraz termék értékeit kell figyelembe venni.
A bulgur pld. több mint 2.5-szeresére duzzad a főzés során, a felvett folyadéktól.
Azért, mert lehet, te sűrűbbre főzöd, a másik hígabbra... Már nem is ugyanannyi a kcal értéke...
Ugyanez igaz húsoknál is, nem mindig ugyanannyi a veszteség, így a főttet nem tudod pontosan számolni. A nyers alapanyag kcal tartalma viszont nem változik.
"De miért a száraz értékét kell figyelembe venni, ha a főttet eszem meg?"
Mert sok mindentől függ, hogy a főzés közben mennyi vizet szív fel - vagyis mennyivel nő a tömege.
De a "felszívott tömeg" nem ad hozzá és nem vesz el belőle kalóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!