Darált húsból mit készíthetnék?
Valamilyen töltött zöldség. Olajon hagymát pirítasz, rádobod a húst, vegetázod (vagy fűszerezed). Kevés víz, készre párolod, 1 csokor kaprot rászórsz, ráöntesz 1 doboz tejfölt. Ha sok, akkor 2 dobozzal, én 30 dkg-ra 1 dobozt szoktam.
Rizst főzöl. (Én barna rizst vagy még inkább bulgurt szoktam, ez utóbbival a legjobb.) Belekevered a húsba.
Ezzel töltöd meg a padlizsánt (előtte sózni kell, és leitatni a levét, különben keserű), a cukkinit, a tököt, esetleg karalábét vagy krumplit, de a látszat ellenére krumplival nem olyan jó. A tetejére sajtot reszelsz és megsütöd.
Rakott kel,rakott karfiol,rakott bab,húsos tészta.
Tésztát megfőzöd,megpárolt husit ráteszed,zöldségekkel: kukorica,borsó,répa,brokkoli,tetejére carbonara szószt öntesz,majd a legvégén a tetejére trapista,füstölttel még finomabb.Majd az egészet tepsiben megsütöd.Az alját kikened zsiradékkal.Nálunk szereti a család.
krumplis gombóctésztába csomagolni a fűszeres darálthúst,kifőzni és tejfölös-paprikás szósszal leönteni és hamm megenni:)
szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!