Főzőtanfolyam "hobbi" szakácsoknak Budapesten? (Bővebben a leírásban. )
Az állásom jelenleg nem szakács. A szakmám egyébként az és dolgoztam konyhán egy ideig (de nem elég sokat). Viszont szeretnék több gyakorlatot szerezni. Mivel szeretek főzni de csak hobbi szinten és nem eladásra (mert a kettő között óriási a különbség). Csupán szeretnék eltanulni a gyakorlatban néhány speciális technikát, amivel jobb ételeket tudnék csinálni. Nem azért, mert konyhán akarok dolgozni, hanem mert jelenleg elég ügyetlen és gyakorlatlan vagyok főzés terén.
Ilyen tanfolyam érdekelne.
Valami ócska OKJ-n szerezted a papírodat, ahol a gyakorlat nulla volt?
Hát nehéz eset. Azért vannak ilyenek. Pl. a KKK-ban voltak néhány éve.
1 #
Ja, államilag támogatott OKJ. Mivel középsuli után egyből dolgoznom kellett és szükségem volt egy papírra, amivel könnyebben munkát találok. Azért a szakács volt, mert konyhán nehéz éhen halni. Tehát kajára nem kellett költeni az albérlet mellett. Viszont azóta rendes állásom és keresetem lett. De attól függetlenül még szeretek főzni, csak sok gyakorlatom nincs.
Menj el egy olyan étterembe, aminek nagyjából a te elképzelésed az alap profilja, és beszéld meg az üzletvezetővel, hogy mennél tanulni.
Nem kérsz semmit, csak hogy tanulhass.
Aztán beszéld meg a konyhafőnökkel, szakácsokkal, mikor van olyan meló, amikor érdemben tanulni is tudnál, nyilván nem célod, hogy beállj a la carte-ozni, nem ingyen munkás lennél.
Illetve egy kicsit, hiszen tanulás közben nyilván levennél bizonyos mennyiségű munkát a szakácsokról.
Ez lenne a fizetséged, hogy tanulhass.
Orvosi papírok rendben legyenek, meg sajnos napi bejelenőbe be kell hogy jelentsenek de azt a könyvelő lehet meg tudja oldani okosba, hogy ne kerülj pénzébe a munkaadónak.
# 4
Ez jó dolog volna, ha alapból nem dolgoznék napi 12 órát. Azt pedig nem hiszem, hogy bárhol megtűrnének egy kezdő (aránylag sokat bénázó) szakácsot, hacsak nem kisegítőként - krumplipucolóként - tevékenykedik. Gyakorolni otthon is tudok, csak jó volna néhány technikát megtanulni a gyakorlatban, amit nem tudok.
Nem értem a logikátokat!
Ugyan miért ne menne úgy, hogy amikor ráér, beugrik?
Nem egy 15 éves tanuló, nem krumplit pucolni megy oda.
Nem is értem, hogy jön ez ide!!!
Mondom meg kell beszélni az üzletvezetővel, hogy tanulni szeretne!
Ha belemegy, onnantól tanulni fog, és nem hülyeségeket csinálni. Mert az üzletvezető azt mondja.
Nem kötött munkaviszonyról, vagy munkaszerződésről beszélek.
Amikor olyan jellegű a meló (pl le kell főzni az étlapot, vagy van egy nagyobb csoport) szólnak, ha van ideje bemegy, nézelődik, segít.
Nem konyhalánynak, nem mosogatónak, hanem lelkes amatőrnek.
Konkrétan kapásból tudok olyan tulajt, aki lazán belemenne ebbe.
A nagyobb probléma abból adódna, hogy egyre kevesebb ember van, akitől tanulni lehet.
Annál a vállalkozónál is ezzel lenne baj, gyakorlatilag nincs olyan szakácsa, akitől főzni (jól, háziasan) lehetne tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!