Nagyon régi villanyos sütővel kapcsolatos kérdés?
Ezt a sütit szeretném megsütni:
25dkg barna cukor (én csak 20dkg-t használok, mert túl édesnek találtam ennyivel, valamint ha épp nincs itthon barna cukor fehérrel helyettesítem)
25 dkg Ráma
2db tojás
1 cs sütőpor
40dkg liszt
30 dkg étcsoki (de nem esek kétségbe, ha csak 20 dkg van itthon, általában Party tortabevonót használok, mert könnyen lehet apróra vágni)
A barna cukrot a mrgarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, elkeverjük.
1 cs sütőport, 40 dkg lisztet, vmint az apróra vágott étcsokit is beletesszük.
Kis golyókat formálunk (diónál kisebbet szoktam, kb 48- 60 jön ki belőle), majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük még lágy a tészta, de pár perc alatt megdermed, ne süsd tovább, mert akkor kőkeményre szikkad. Ha kakaósra szeretnéd, annyival kevesebb lisztet tegyél bele, amennyi kakaóport teszel bele. Különben túl "poros" íze lesz.
Viszont csak egy nagyon régi karancs kombi gáztűzhelyem van, aminek az alja villanyos és fogalmam sincs, hogy hogyan kellene megsütnöm a sütiket. Szerintetek melyik fokozaton hány perc?
Itt megtalálod a tűzhelyed leírását.
Az elektromos sütő 160-300 fokig 8 fokozatban működik. Ez azt jelenti, hogy egy lépcső 15-20 fokot jelent. Szóval 1-es, legfeljebb 2-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!