Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A füstölt hal (otthoni kis...

A füstölt hal (otthoni kis kompakt füstölőben) kb átsült, "átpárolt" állagú, vagy a nyershez közelebb áll?

Figyelt kérdés
2016. dec. 11. 19:21
 1/7 A kérdező kommentje:

Csak azért mert találtam 1 ilyet itthon ,és nagyon jól néz ki,a füstölt hal.

Úgy is horgász familia vagyunk,de amennyiben a nyershez áll közel kihagyom,mert valahogy a nyers hús a szalonna,sonkaféléken kívül (nem teljesen nyers) távol áll tőlem.

2016. dec. 11. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg, hogy gusztának találod, vagy nem találod gusztának. Elhiszem, hogy nem szereti mindenki a füstölt halat, de azt mégis étkezési célra találták ki, nem kínzóeszköznek.


Nekem így látatlanul is összefut a nyál a számban, de nem vagyunk egyformák. Azt csak te döntheted el, hogy neked szimpi-e vagy sem.


Ettől függetlenül azt mondanám, hogy a füstölt hal inkább "átpárolt állagú", legalábbis nem úgy nyers, mint a pácolt halak (pl. ruszli).

2016. dec. 11. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A füstölt hal ugyanolyan jellegü (akár átpároltnak, akár nyersnek minösíted), mint a sonka vagy a szalonna.
2016. dec. 11. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ettem már halat is, csirkét is így (utóbbinak azért több idő kell), isteni finom. A hal, mivel a húsa laza és viszonylag sok vizet tartalmaz, rövid idő alatt teljesen átpárolódik a forró füstben, egyáltalán nem nyers. Épp most készülök venni magamnak is egy ilyen kis kompakt halfüstölőt, abban készítem majd a vacsit szentestére. Ezekben azért elsősorban halfilét vagy viszonylag kisméretű, vékony egész halat - pl. pisztrángot - érdemes készíteni, nagyobb darabokra jobb a profi füstölő.
2016. dec. 11. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Amilyenre megcsinálod, olyan!


Ezekben a füstölőkben elég meleg van, sőt, a legtöbben emelni is lehet a hőfokot, nem fixen fűt.


Így ha elég ideig füstölöd, teljesen tökéletesen átpárolódik. Ehhez azért viszonylag sok idő kell, mert magát a készüléket nem sütésre találták ki, csak azt a brikettet égeti.


De az is tökéletes megoldás lehet, ha a füstölőben nem akarod túl sokáig tartani, hogy előtte berakod a hal szeleteket 120-130 fokra, 5-10 percre (nem kell több)

sütőbe, és ezután rakod füstre.

Semmi probléma nincs ezzel, mégse egy természetes forró füstöt füstölés, hanem csak olyan, amilyen, úgyhogy az ember azzal dolgozik, amilyen van.

Simán áthidalható probléma.

2016. dec. 11. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt van a használatáról két videó:


[link]

2016. dec. 12. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én vettem kimérve füstölt sprotni, megkérdeztem az eladót , hogy milyen, hogy kell tárolni. Azt mondta teljesen kész, vagyis nem nyers, és egy dobozban a hűtőben hetekig eláll.Igaza volt, nem csalódtam.

Nem ismerem a te apparátodat, de szerintem abban is el lehet készíteni úgy,hogy ne maradjon nyers.

ha a disznóból készült kolbász a füstölés után ehető (bár én inkább hagyom kiszáradni ), akkor a halhús is készen állhat fogyasztásra.Persze ki kellene tapasztalni.

2016. dec. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!