Mit lehet főzni ezekből at alapanyagokból?





Én biztos készítenék egy kukorica levest.
Illetve egy tejfölös (ha van kapor akkor egy kapros tejfölös húst) tésztával.





Sertéshúst lisztbe forgatva hirtelen kisütöd, majd lapáttal kiszeded.
Készítel egy sajtos-tejfölös mártást, a sült husit beleforgatod, egy kicsit összeforralod.
Főtt tészta köretet csinálnék hozzá.
A húsból maradjon valamennyi, megpárolod azt is és a kukoricát is, és tejszínes hideg kukoricás hús salátát tudsz délutáni nasinak belőle.





A tejfölbe szoktam egy kevés lisztet símára keverni (ha kell hozzá egy pici víz, nem gond), és még bele a reszelt sajtot is. (Vagy a zúzott fokhagymát, amit éppen akarsz!)
Kevés vajat megolvasztok, bele az előkészített tejföl, majd állandó kavargatás közben, kis lángon rotyogtatod. Elkezd besűrűsödni, akkor lehet az odakészített hideg vízzel hígítani, és ezzel a mennyisége is szaporodik.
Amikor már ez se nem híg, se nem sűrű, akkor bele a már megsütött húst, egy kevéske forralással még a rásült liszt egy része is sűrűsíti a mártást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!