Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó ez a recept így?

Jó ez a recept így?

Figyelt kérdés

Helló, hülye vagyok az ilyenekhez, de szeretnék karácsonyra alkoholos befőttet csinálni ajándékilag. Viszont ez a recept olyan gyanús nekem... Calvados-os alma lenne, de több bajom van vele: pl. ha én a negyedelt almákat megcukrozom + citromlé, annak lesz valami leve másnapra...? Mert ha nincs, és csak a Calvados megy rá, az elég erős lesz... Ami mondjuk nem baj. Csak nem szokták ezt főzögetni meg ilyenek? A konyakos meggyet tegnap megcsináltam, de oda pl sok lett volna a cukor és kevés s konyak, így módosítottam, szerintem úgy lett jó.

Tudna valaki hozzáértő segíteni? Köszi :)


Befőtt [link] html


2016. nov. 16. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
"Elnézést kérünk, ez az oldal jelenleg nem elérhető vagy nem létezik"
2016. nov. 16. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Bőven lesz leve!
2016. nov. 16. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Hm... Akkor így:


Alma Calvadosban


Hozzávalók:

1 kg alma

1 citrom

8-10 borókabogyó

30 dkg cukor

5-6 dl Calvados (vagy almapálinka)


Elkészítési idő: 40 perc + érlelés


Az almákat meghámozzuk, a magházakat kivájjuk. A gyümölcsöket negyedeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, meghintjük cukorral. Hozzáadjuk a borókabogyót, vigyázva összekeverjük, rázogatjuk majd lefedve, hűvös helyen egy teljes napon át érleljük. Ezután az almákat üvegekbe rakosgatjuk, a visszamaradt levet arányosan rátöltjük, majd az üvegeket calvadossal (vagy jó magyar almapálinkával) teliöntjük. Gondosan lezárva hűvös helyen 1-2 hónapig pihentetjük.

2016. nov. 16. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Jó,de jó erős lesz befőtt gyanánt. Kevesebb alkohollal is lehet jó befőttet eltenni,de ízlés dolga.
2016. nov. 16. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Jóóóó lesz ez sok alkohollal is ;)

Akkor a lényeg, hogy lesz neki leve, és nem kell főzőcskézni.

Köszi szépen mindenkinek.

2016. nov. 16. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:
:)) Jópofa komment, így lassan, de biztosan be lehet csípni, egy befőttől is :))Édes berúgás, bár megtehetném én is :)
2016. nov. 16. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Valamennyi levet ereszt az alma is, a cukor is, a többit pedig kipótolod Calvadosszal (Calvados-szal?) Pont azért nem kell főzni, mert az alkohol tartósítja. Gondolom, olyan 1:2, 1:3 arányban kerül bele a Calvados, tehát olyan gyengébb likőr erősségű lesz, de azért óvatosan fogyasszátok! :)
2016. nov. 16. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nah, hat koszi mindenkinek, most nyektettem az almaszeleteket, igy tenyleg jon valami leve. Jo szirupos, igy tenyleg a Calvados-al (én akkor irom igy :)) fog majd kooperalni, hogy karira jo legyen. :)
2016. nov. 17. 18:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!