Jó ez a recept így?
Helló, hülye vagyok az ilyenekhez, de szeretnék karácsonyra alkoholos befőttet csinálni ajándékilag. Viszont ez a recept olyan gyanús nekem... Calvados-os alma lenne, de több bajom van vele: pl. ha én a negyedelt almákat megcukrozom + citromlé, annak lesz valami leve másnapra...? Mert ha nincs, és csak a Calvados megy rá, az elég erős lesz... Ami mondjuk nem baj. Csak nem szokták ezt főzögetni meg ilyenek? A konyakos meggyet tegnap megcsináltam, de oda pl sok lett volna a cukor és kevés s konyak, így módosítottam, szerintem úgy lett jó.
Tudna valaki hozzáértő segíteni? Köszi :)
Befőtt [link] html
Hm... Akkor így:
Alma Calvadosban
Hozzávalók:
1 kg alma
1 citrom
8-10 borókabogyó
30 dkg cukor
5-6 dl Calvados (vagy almapálinka)
Elkészítési idő: 40 perc + érlelés
Az almákat meghámozzuk, a magházakat kivájjuk. A gyümölcsöket negyedeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, meghintjük cukorral. Hozzáadjuk a borókabogyót, vigyázva összekeverjük, rázogatjuk majd lefedve, hűvös helyen egy teljes napon át érleljük. Ezután az almákat üvegekbe rakosgatjuk, a visszamaradt levet arányosan rátöltjük, majd az üvegeket calvadossal (vagy jó magyar almapálinkával) teliöntjük. Gondosan lezárva hűvös helyen 1-2 hónapig pihentetjük.
Jóóóó lesz ez sok alkohollal is ;)
Akkor a lényeg, hogy lesz neki leve, és nem kell főzőcskézni.
Köszi szépen mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!