Tudnátok mézeskalács receptet mondani?
Figyelt kérdés
Olyan recept kéne ami mézeskalácsházhoz jó.
És mikor kellene megsütnöm? Meddig áll el?
2016. nov. 13. 10:14
2/7 anonim válasza:
A mézeskalácsot vagy jóval elöbb meg kell sütni és több hét, mire visszapuhul, vagy van olyan, ami azonnal fogyasztható.
Minden mézeskalács több hónapig eláll minden probléma nélkül, ha jól záródó dobozban tartod.
Te milyet keresel inkább?
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Inkább olyan kéne ami késöbb puhul meg hogy még novemberbe megsüthessem mert most érek rá
2016. nov. 13. 16:26
5/7 anonim válasza:
500 g méz
500 g barnacukor
300 g vaj
1250g liszt
1,5 csomag mézeskalács fűszer
1 citrom héja
50 g kakaó
2 db tojás
2 tk hamuzsír /gyógyszertárban kapható/
3-4 ek rum.
Ez egy kemény ,kifejezetten mézeskalácsházhoz való tészta,advent első hetében megsüthető. Ha nem fogyna el,egy évig is eláll.
6/7 anonim válasza:
Szerintem 1 héttel a fogyasztás előtt elég, elég a 4-5 nap is. Amúgy minden esetben annál omlósabb a tészta, minél több vajat teszel bele, akkor nem lesz betonkemény. U.e érvényes linzerre is a puhaság tekintetében :)
7/7 anonim válasza:
Meg lehet, hogy off- de nagyon érződik az ízén ha régi a tészta ( mindig kiérzem sajnos). Ha vmi tojással rögzített magot us sütsz rá 1 hónap után még inkább pocsék ízű lesz a teteje ( tapasztalat) én még várnék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!