Milyen sós tortát lehet mikróban csinálni?
Csak édeset találtam, és nem megy a rendes sütő.
Sajnos a palacsinta le van járatva, túl sokszor csináltam mostanában.
Sós tortát mikróban??
Elgurult a gyógyszer?
Értem én, hogy nem működik a sütőd, és valamit sütni akarsz, de addig nem lehetne hanyagolni?
Mikróban hallottam már, hogy valaki virslit csinál vagy esetleg krumplit, de ezek mind rövid ideig tartanak, alig hosszabbak mint egy melegítés.
De egy sütés nem 5 perc. Hosszú időn keresztül nem ajánlatos használni ilyenekre. Nem véletlenül van a normális sütő.
Szerintem ki lehet bírni süti nélkül erre az időre. A mikro még mindig nem a legjobb eszköz erre.
hát nekem az egyetlen piskóta tészta recept ami működik az bizony mikrós. Kb 10 perc. 5 perc sütés 5 perc állás. És szépen feljön és habkönnyű. Sütőben sosem sikerül ilyen szépen (lehet dilettáns vagyok), bármely receptet próbáltam és vagy 4 féle sütőben sütve.
Szóval miért ne lehetne akár sima tortát is elkészíteni mikróban? Nekem (sajnos csak ez) be vált.
Sós mikrósat nem tudok ajánlani, de a palacsintának is van rengeteg sós verziója, lehetetlen lenne leírni.
De csak , mert az édes palacsintát unjátok, van más , serpenyőben, gázon süthető/főzhető édesség is.A smarni is finom, főleg jóféle házi baracklekvárral.
Bő olajban lehet sütni egérkét, csörögefánkot, fahéjas almafánkot is.Természetesen konyhai törlőpapírra kell szedni, az sokat visszaszív a felvett olajból.
Sütő nélkül is lehet finomakat sütni/főzni, a mikró gyakorlatilag melegítésre való, nem komplett kaja elkészítéséhez. (bár vannak kifejezetten mikrós szakácskönyvek is)
A közismert mikrós süti sós változatban nem jó, mert hiányzik a cukor szárazanyag tartalma.
Vezesd vissza a családot, és a palacsintát is jobban fogják majd értékelni, ha az édesek helyett sós változatokat is kínálsz nekik. pl palacsinta batyunak összekötve, benne besamellel összefogott zöldségek, akár kis sonkával dúsítva,de mondom kimeríthetetlen változata van.
Piskótához pont nem használom a mikrót, mert valahogy nem lesz olyan (ez minden tojásfehérjehabos cuccra igaz) - lehet, hogy van, akinek bejön, főleg, akinek a sós piskótája nem szinte kizárólag tojásból áll, de nekem nem.
De rengeteg sütit készítünk mikróban, édeset és sósat is, bár ez utóbbit ritkán nevezem sütinek, de ez terminológia kérdése. De tortának végképp nem torta, nem tudom, te mit nevezel tortának, kérdező...
Az én sütijeim tojás, olajos mag vagy magliszt vagy keményítő típusú egyszerű keverős cuccok, azoknak OK a mikró, bár persze nem lesznek olyan szépek és sültek, mint sütőben... A következő mikróm grilles lesz :D
Azért meg lehet próbálni a piskótát vagy valami hasonlót, csak töményebbet, hozzáadott zsiradékkal, ehető lesz az mikróban is. Bár a fehérjét én bizonyára nem verném fel, mondom, mikróban az nekem nem szokott bejönni. Egyesek eleve nem verik a piskótához.
Én már a sós tortánál felkaptam a fejem. Az milyen? Biztos az én hiányosságom de én még soha nem találkoztam gombás vagy heringes tortával. Vannak ilyenek?
Mikróban nem lehet sütni semmit a szó értelmében.
Nekem is volt tavassszal pár hétig rossz a sütőm, a mikróval és a gázrózsával azért ki lehetett bekkelni, nekem eszembe nem jutott volna tortát vagy grillcsirkét csinálni.
Köszönöm.
Akkor majd kitalálok valamit magam.
Csak egy tortát kellett csinálnom.
Pont ilyesmit találtam ki, tojásosat. 3 réteg volt, minden rétegbe más töldséget tettem. Az egyikbe reszelt céklát, a másikba karikázott újhagymát, a harmadikba reszelt birsalmát birsalmabefőttből. Ahogy melegen egymásra tettem a rétegeket, össze is tapadtak, nem kellett más közé.
A tetejére a nagyobb céklaszeletekből vágtam számokat-betűket, ami kellett rá.
Komolyan, nem lett rossz. És akinek csináltam, ki nem állhatja az édes tortákat. Ízlett neki; nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!