Sutni tudo emberek?
Szoval szeretnek egy kremes alapu tortat csinalni es nem ertek par dolgot.
Az az allag amit el szeretnek erni megtalalhato a klasszikus kkrem tortakban, tehat nem a klasszik piskota hanem az egesz ilyen kremes allagu valami.
Ha nem piskota, akkor viszont mi ez? Az angol verzioja a mousse torta errol linkelek kepet, tudja valaki, hogy hogy kell megcsinalni? Tudok angolul, ertem a receptet de nem ertem az alap lenyeget (magyarul: azok a lapok rajta kremek, vagy kulon sutott valami?
Hogy lehet igy elvalasztani? Van valakinek erre a tortafajtara valami bevalt receptje? Nagyon kosz, es bocs a kuszasagert:-)
Utolso kerdes: tortabevonok. Ti a piskotat mivel kenitek be bevonas elott? Vajkremmel?Koszi mindenkinek
Szerintem a legalsó réteg nem krém, hanem egy "kakaós kevert" tészta.
Ezek közül bármelyik.
Utána keni rá a különböző krémeket egymás után, valami fixálót kavar bele, így megtartja alakját.
Én elfogadom, hogy akárki lepontozott. De akkor írja már ide, hogy mi a helyes válasz!
Mert a tisztességhez az is hozzá tartozik: ha mondok Á-t, mondjak B-t is!
En spec felpontoztalak, es koszi a valaszt:-)Sztem ne foglalkozz a lepontozokkal, ez egy gyakoris szokas szoval ne vedd a szivedre:-)
A valaszt egyebkent azota is keresem, mar a barataimat is kerdeztem, de nem igazan tudnak sutni:-)))Az egesz abbol fakad h ez ez egy specialisan bevont torta lesz, es ez a tipusu bevonat csak ezen a tipusu tortan mukodik, kemiailag.
En szivesebben sutnek klasszik tortat amiket szoktam, de a bevonat nem all meg rajta hanem a vajkrem fedes ellenere magaba szivja. Szoval ezzel megy a szenvedes:-)))Mivel a hangsuly a bevonaton van igy eletem elso es utolso ilyen bevonatu tortaja lesz, de a megvalositashoz ossze kell raknom ezt a tortat:-))
Egyebkent koszonom h valaszoltal:-)
Most alaposabban megnézem, nagyon meglehet, hogy a legfelső réteg, ami fehér, inkább valami túrós???
És akkor ha alulról indulunk, hogy a legalsó rész amit írtam a kevert kakaós, felette egy klasszikus csoki-torta, a tetejére egy puncstorta, és legfelül egy túrótorta.
Mondjuk akkor a kevert-kakaós megkenném vékonyan barack lekvárral, akkor ahhoz hozzáragad a következő réteg, a csoki-torta. Azt megkenni (és az oldalát is bekenni) egy réteg csoki-pudinggal, majd annak a tetejére a puncs-tortát tenni. Valami tejszínes-málnás főzött krémmel kenni a tetejét és az oldalát. Arra ráül a túrótorta.
Ez az én fantáziám szüleménye ebben a percben.
Persze, hogy ebből mi sülne ki??? Csak akkor derülne ki, ha ki is sütöd! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!