Bevált stíriai metélt recept?
m így csináljuk:
fél kg liszthez: 25 dkg túró,1 t.k. só,2 tojássárga,és annyi tejföl hogy gyúrható tésztát kapjunk. ( ha közben túl lágy a tészta liszttel korrigálhatjuk)
ezt kinyújtani és metéltekre vágni. egy lábasba vizet rakni és ha felforrt kifőzni. (nem egyszerre hanem egy maroknyit mindig,és ahogy feljöttek ki is szedheted)
a kifőtt tésztákat a következő keverékbe forgatod:
fél kg túrót:
1 nagy tejföllel,vaniliás cukorral,cukorral,citromhéjjal beízesited.
a tojás fehérjét kemény habbá vered és azt is belekevered. és ebbe forgatod a tésztát. egy tepsit kivajazol és abba öntsd az egészet,majd pirulásig süsd. (vagy ameddig akarod-mert nem nyers benne semmi)
a túrós keveréknél úgy varriálsz ahogy akarsz: lehet több vagy kevesebb a túró vagy a tejföl is. a többihozzávalót is ízlésetek szerint
még annyi hogy én: a keverékkel kezdem,mert a kifőtt tésztát rögtön abba is rakom..
ui:nagyon finom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!