1 evőkanál folyadék van 20 ml? Kevesebb?
1 standard evőkanál 15 ml, ezen kár vitázni, így van.
Az otthoni evőkanalak milliófélék, azzal nem lehet számolni.
Az evőeszközszárítómban épp 2 igen végletes evőkanál volt, az egyik 8, a másik 18 ml-es. Én az utóbbit szeretem, mert abba még fér is étel, sosem tudtam, hogyan lehet levest enni lapos "mélytányérból" lapos evőkanállal, márpedig egy ponton mintha az jött volna divatba... Én az öblösebbeket kedvelem. Persze ez mindegy, a fő, hogy az kanalak űrtartalma nagyon szór, ezért van a standard evőkanál, 15ml, a standard teáskanál, ami 5 ml... A bögre már országfüggő, 250 ml, 240 ml, valahol talán 180 ml. De általában az előzőek.
1 liter = 1000 milliliter, vagy 1000 köbcentiméter
20 milliliter = 20 ccm, ez egy két decis folyadék, kóla, víz 1/10-e.
Az ivóban a feles 40/50 ccm szokott lenni, a kis stampedli pedig 20/30 ccm. Szóval kb. ekkora mennyiséggel kalkulálj. A kis méretű pálinkáéval.
Egy evőkanál valamivel kisebb ennél, de nem sokkal.
Én is elővettem a fecskendőt és három evőkanalat mértem, és egy normál teásat.
A nagymama kanala, elég nagy öblös 12 ml
Anyósomé kissé modernebb, 10 ml
Enyém szintén modern, laposabb és szintén 10 ml
A teáskanálba éppen 3 ml fért bele.
Ebből és csak azt szűröm le, hogy 20-nál mindenképpen kevesebb, de még 15-nél is, szóval valóban kanálfüggő, na, meg, hogy mit mérünk vele. Nem mindegy, hogy 10 vagy 20 ml, mert lehet, hogy dupla adag félrevinné az egész alkotást, ami nem tudom mi :)
Senkivel nincs szándékomban vitázni, csak volt kedvem lemérni, semmi egyéb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!