Mi a kedvenc sütid? :-)
Brownie melegen vanilia fagyival,Szórt túrós(gyúrni sem kell),Reszelt almás
Amúgy nem vagyok nagy sütievő.
én az amerikai almás-fahéjas pitéért vagyok oda:)Imádom csinálni és enni is:))
Nagyon egyszerű és olyan ízorgazmusod lesz,hogy menten elalélsz, csak arra kell figyelni,hogy ne kabd ki rögötn a tepsiből mint én (mert én mohójojó vagyok:D),mert az alma a megeresztett leve miatt lehet leszakítja a pite alját:DDe mikor kihül már jó ^^
Tészta:
300 g liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
175 g puha vaj
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma
115 g cukor
50 g barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom, leve és héj
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
Elkészítés: A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe tesszük.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálba összekeverjük és hozzáadjuk az almát.
Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formátát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután hozzáadjuk az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!