Milyen magyaros ételt tudok főzni egy német embernek ha csak mikróm van és főzőlap? (sütő nincs)
A rakott krumpli sütő nélkül (ahogyan szoktam csinálni):
- héjában megfőzöm a krumplit, megpucolom, felszelem
- megfőzöm a tojást, (megpucolom) felszelem
- felkarikázom a füstölt kolbászt, láng fölött kevés olajon átforgatom. (Ha virsli, akkor szórok rá egy pici törtpaprikát és minimális vízzel összefőzöm)
Jénai aljára tejföl + kolbász szaft fele, arra megy a krumpli egyik fele, a karikára szelt főtt tojás, a felkarikázott kolbász. Tetejére a krumpli másik fele.
Ismét rá egy jó adag tejföl és a kolbász szaft másik fele.
Rá a jénai tetőt és lassú lángon szépen összeforralom. Amikor a szaft már egészen a tetejéig ér, akkor a tetőt leveszem, a gőz-pára elszáll. Marad az alján egy sűrű szaft (=tejföl+kolbász szaft összefőve). Lehet kenyérrel tunkolni, vagy a legvégén a tányérból kikanalazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!