Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen magyaros ételt tudok...

Milyen magyaros ételt tudok főzni egy német embernek ha csak mikróm van és főzőlap? (sütő nincs)

Figyelt kérdés
Nem magyar ételt is várok ha van ötlet. különlegesre gondoltam ami igazán finom.
2016. aug. 14. 03:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%

A rakott krumpli sütő nélkül (ahogyan szoktam csinálni):

- héjában megfőzöm a krumplit, megpucolom, felszelem

- megfőzöm a tojást, (megpucolom) felszelem

- felkarikázom a füstölt kolbászt, láng fölött kevés olajon átforgatom. (Ha virsli, akkor szórok rá egy pici törtpaprikát és minimális vízzel összefőzöm)

Jénai aljára tejföl + kolbász szaft fele, arra megy a krumpli egyik fele, a karikára szelt főtt tojás, a felkarikázott kolbász. Tetejére a krumpli másik fele.

Ismét rá egy jó adag tejföl és a kolbász szaft másik fele.

Rá a jénai tetőt és lassú lángon szépen összeforralom. Amikor a szaft már egészen a tetejéig ér, akkor a tetőt leveszem, a gőz-pára elszáll. Marad az alján egy sűrű szaft (=tejföl+kolbász szaft összefőve). Lehet kenyérrel tunkolni, vagy a legvégén a tányérból kikanalazni.

2016. aug. 14. 13:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a receptet és a fáradtágot, hogy leírtad. :)
2016. aug. 14. 14:10
 13/14 anonim ***** válasza:
20%
Szivesen! Világ életemben így készítettem, és így szeretem, így szeretjük! Próbáld ki, talán nektek is ízleni fog! :))
2016. aug. 14. 14:28
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Holnap veszek jénait és kipróbálom! Szép napot! :)
2016. aug. 14. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!